Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2035 στην Καλιφόρνια

Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των εκπομπών στην περιοχή της Καλιφόρνια

  • -
  • -

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανακοίνωσε τα δραστικά μέτρα που σκοπεύει να πάρει η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία των ΗΠΑ, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Τα νέα δεν φαίνονται αισιόδοξα για τα οχήματα που χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης, μιας και στόχος είναι, μέχρι το 2035, όσα νέα αυτοκίνητα πωλούνται να είναι αποκλειστικά, μηδενικών ρύπων.

Ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για πάνω από το 50% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην περιοχή της Καλιφόρνια. Την παραπάνω εντολή, θα ακολουθήσουν νέοι ειδικοί κανονισμοί, οι οποίοι θα επιβάλουν, από το 2035 κι έπειτα, το 100% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων που θα γίνονται εντός των συνόρων της πολιτείας, να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά. Στόχος αυτής της απόφασης είναι η μείωση έως και 35% των εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα, το συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό των νέων αυτών κανονισμών, θα εκδώσει προϋποθέσεις για μεσαία και βαρέα επαγγελματικά οχήματα, πως για να συνεχίσουν να λειτουργούν θα πρέπει να είναι 100% μηδενικών ρύπων, από το 2045 κι έπειτα.

Gavin_Newsom


Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υποδομή για την υποστήριξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών, η παραγγελία απαιτεί από κρατικούς φορείς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να επιταχύνουν την ανάπτυξη προσιτών επιλογών καυσίμου. Απαιτεί επίσης υποστήριξη νέων και μεταχειρισμένων αγορών οχημάτων μηδενικών εκπομπών για την ευρεία προσβασιμότητα σε οχήματα μηδενικών εκπομπών για όλους τους κατοίκους της πολιτείας.

Η Καλιφόρνια θα είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία θα συμβάλει στην προσπάθεια άλλων 15 χωρών που έχουν ήδη αφοσιωθεί στην προσπάθεια να αποβάλουν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τους δρόμους τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...