Nissan Juke: Ένα ταξίδι δέκα ετών

Το Nissan Juke αποτελεί το μοντέλο που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των crossover

  • -
  • -

Ήταν το 2010 όταν η Nissan προκάλεσε αίσθηση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου με την παρουσίαση του Juke. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο σε μοντέλο παραγωγής. Η φουτουριστική του σχεδίαση, τα δυναμικά στοιχεία, ο νεανικός χαρακτήρας και τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, του χάριζαν μία διαφορετική και φρέσκια εικόνα. Δεν είναι υπερβολή, πως με το Juke ουσιαστικά δημιουργήθηκε και η κατηγορία που σήμερα ονομάζουμε crossover.


Η αποδοχή του από το κοινό ήταν τεράστια και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, όταν και παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, το Juke μετρούσε πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το πρωτότυπο Qazana, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη βάση του Juke. Το Μάρτιο του 2010 η Nissan παρουσιάζει το επαναστατικό crossover και μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν πωληθεί περισσότερα από 136.000 αυτοκίνητα. Την αμέσως επόμενη χρονιά, το Juke περνάει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και μέσα σε τρεις μόλις μήνες περισσότεροι από 9.000 Αμερικανοί σπεύδουν να το αποκτήσουν.


Το 2012 η Nissan παντρεύει το Juke με τα μηχανικά μέρη του GT-R και το κόμπακτ crossover αποκτά χαρακτηριστικά supercar. Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής, αλλά για ένα και μοναδικό πρωτότυπο. Όμως, το ενδιαφέρον του κόσμου οδήγησε την ιαπωνική εταιρεία στο λανσάρισμα μίας γρήγορης εκδοχής. Και κάπως έτσι το 2013 το Juke αποκτά έκδοση Nismo!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NISSAN JUKE

Μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά, το ιαπωνικό crossover δέχεται την πρώτη σημαντική και μάλιστα σε κάθε επίπεδο αναβάθμιση. Διακριτικές σχεδιαστικές αλλαγές, αλλά μία σειρά από δυνατότητες εξατομίκευσης, σε συνδυασμό με την παρουσία νέων κινητήρων, ανανεώνουν την εικόνα του. Ακολουθούν μία σειρά από εκδόσεις που του χαρίζουν σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο.


Όλα αυτά μέχρι το 2019, οπότε και παρουσιάστηκε η νεότερη δεύτερη γενιά του Nissan Juke, διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία, τη διαφορετικότητα που διέκρινε τον πρόγονο του, εναρμονισμένα στις απαιτήσεις του σήμερα. Και μάλιστα, γνωρίζοντας αντίστοιχη απήχηση με την πρώτη γενιά, αφού μέσα σε μία χρονιά από την παρουσίαση του μετράει πωλήσεις που ξεπερνούν τις 40.000.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...