Η Jaguar Land Rover ακυρώνει το θόρυβο

Για ξεκούραστες μετακινήσεις και αθόρυβα ταξίδια

  • -
  • -

Το νέο σύστημα Road Noise Cancellation της Jaguar Land Rover, κρατά τους ανεπιθύμητους θορύβους έξω από την καμπίνα των επιβατών. Μειώνουν τις χαμηλές συχνότητες και κατά συνέπεια μπορεί να μειώσει το αίσθημα της κόπωσης του οδηγού στα ταξίδια. Αυτό συμβάλει και στην ασφάλεια, αφού σύμφωνα με έρευνες, η κόπωση αυξάνει το χρόνο αντίδρασης του οδηγού κατά 16%.

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα Active Noise Cancellation μετράει τους κραδασμούς που δημιουργούνται στους τροχούς και αναπαράγει μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου, ήχους εξουδετέρωσης θορύβων.

Πρεμιέρα του συστήματος έγινε στο νέο Range Rover Velar, όπως σας είχαμε αναφέρει και στην παρουσίαση του μοντέλου. Επιπλέον, με το σύστημα θα εξοπλίζονται και οι Jaguar F-PACE και Jaguar XF.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να μειώσει τις μέγιστες τιμές ανεπιθύμητων θορύβων κατά 10dB και το συνολικό επίπεδο θορύβου κατά 3-4dB – αντιστοιχεί με τη μείωση της έντασης ήχου του ηχοσυστήματος κατά τέσσερα στάδια.

Ο ήχος εξουδετέρωσης αναπαράγεται μέσω του ηχοσυστήματος Meridian, ενώ λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός ατόμων μέσα στο όχημα, ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση του Active Road Noise Cancellation για οδηγούς και επιβάτες.

Το Active Road Noise Cancellation συνδυάζεται με το Engine Noise Cancellation στη νέα Jaguar F-PACE και το νέο Range Rover Velar με τον P400e plug-in hybrid (PHEV) κινητήρα για μία ποιοτικά ανώτερη εμπειρία ταξιδιού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...