Ένα Essex του 1927 από τον κόσμο του Mad Max

Έχει τροποποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που σίγουρα δεν έχετε δει κάτι παρόμοιο

  • -
  • -

Η τάση των «hot rod» δεν αποτελεί νέο φαινόμενο και μόνο λίγοι δεν είναι οι φανατικοί φίλοι κατασκευών του είδους ανά την υφήλιο. Μία εντυπωσιακή δημιουργία στον χώρο των hot rod είναι το γνωστό «Ratical Kiwi». Ένα Essex του 1927, το οποίο έχει δεχθεί μία σειρά από μετατροπές και ουσιαστικά δεν θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο της αμερικανικής Essex Motor Company. Την ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα έχει ένας βελτιωτικός οίκος στη Νέα Ζηλανδία, και συγκεκριμένα η Bellarat Customs του David Jeffrey. Τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη έχουν αλλάξει και δεν είναι υπερβολή πως εύκολα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε κάποια από τις ταινίες του Mad Max.

Μάλιστα, η αναβάθμιση του δεν περιορίζεται στον αισθητικό τομέα, αφού κίνηση του δίνει ένας κινητήρας 7,4 λίτρων από μία οκτακύλινδρη Chevrolet. Μάλιστα, ειδικά κατασκευασμένο είναι το ψυγείο, ενώ συνδυάζεται και με διαφορετικό σύστημα μετάδοσης. Συγκεκριμένα, διαθέτει τρεις άξονες και συνολικά έξι τροχούς, με το εμπρός και πίσω μέρος να ανήκουν σε Jaguar X300. Από μοντέλο της Jaguar προέρχονται τόσο οι δίσκοι όσο και οι δαγκάνες των φρένων.

Το εντυπωσιακό hot rod είναι προς πώληση και ο ιδιοκτήτης του ζητάει μόλις… 79.980 δολάρια. Ευκαιρία, αν θέλετε να είστε έτοιμοι σε περίπτωση που έρθει η Αποκάλυψη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...