Lexus J201 Concept: Έτοιμο για αγώνα αντοχής με γυναικείο πλήρωμα

Βασίζεται στο LX, όμως οι ομοιότητες λήγουν εδώ

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο SUV για σκληροπυρηνικό off road δημιούργησε η Lexus. Η premium μάρκα πήρε ένα LX και το μετέτρεψε στο εικονιζόμενο J201 concept. Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από τον V8 5,7 lt. κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 550 ίππων με 745 Nm ροπής, ενώ έχει βελτιωμένο κιβώτιο, εξωτερική εισαγωγή αέρα, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και νέα ανάρτηση.

To Lexus J201 διαθέτει 17 ιντσών ζάντες Εvo Corse Dakar Zero με εκτός δρόμου ελαστικά, ενώ διαθέτει supersport τακάκια φρένων με δαγκάνες στο ίδιο χρώμα. Αυτή η επιπλέον δύναμη στα φρένα είναι απαραίτητη, καθώς το Lexus J201 5.7 λίτρων V8 αποδίδει 550 ίππους μέσω ενός υπερτροφοδότη Magnusson TVS 1900. Eπιπλέον σε σύγκριση με το απλό LX 570, η ανάρτηση του J201 σηκώθηκε 122 χιλιοστά στον μπροστινό άξονα και 104 χιλιοστά στον πίσω.

To πρωτότυπο SUV θα συμμετάσχει στον 10ημερο αγώνα Rebelle Rally, με πλήρωμα τις πρωταθλήτριες Rachelle Croft και Taylor Pawley της ομάδας X Elles. Το αποκλειστικά γυναικείο event θα έχει συνολικό μήκος 2.000 km σε απαιτητικό οδόστρωμα και άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Καλιφόρνια και της Νεβάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...