Διαγνωστικός έλεγχος αυτοκινήτων στα συνεργεία της Skoda μέσω τεχνητής νοημοσύνης!

Η νέα εφαρμογή καταγράφει τον ήχο που μπορεί να παράγει ένα όχημα και τον συγκρίνει προ-εγκατεστημένα αρχεία

  • -
  • -

Το τμήμα after sales της Skoda, σε συνεργασία με το Skoda Digilab δημιούργησαν και δοκιμάζουν μία νέα εφαρμογή για smartphones, ονόματι “Sound Analyser”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την ταχύτερη και ακριβέστερη διάγνωση του οποιουδήποτε προβλήματος. Για να το καταφέρει αυτό, το πρόγραμμα καταγράφει τον επίμαχο θόρυβο που παράγει το αυτοκίνητο και στην συνέχεια τον συγκρίνει με προ-εγκατεστημένα αρχεία που υπάρχουν ήδη εντός της εφαρμογής. Στην περίπτωση που βρεθεί πως υπάρχει πρόβλημα, τότε η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να καθορίσει τι πάει λάθος και πως μπορεί να διορθωθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, το “Sound Analyser” βοηθά στο να γίνει η συντήρηση ενός οχήματος πιο αποτελεσματική, χάρη στην ταχύτερη εξυπηρέτηση. Εντός της εφαρμογής υπάρχουν ήδη 10 διαφορετικές περιπτώσεις προβλημάτων που αφορούν μέρη όπως, το σύστημα διεύθυνσης, τον κλιματισμό ή τους συμπλέκτες από κιβώτια DSG και έχουν καταφέρει να οδηγήσουν σε σωστή διάγνωση, σε πάνω από το 90% των περιπτώσεων.

Η παρούσα εφαρμογή αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται σε 14 διαφορετικές χώρες και 245 εξουσιοδοτημένα συνεργεία της τσέχικης εταιρίας, τα οποία είναι μέρος του πιλοτικού αυτού προγράμματος.

Skoda-service-mobile-app-2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...