Η McLaren επιβεβαιώνει το νέο της plug-in hybrid supercar

Φορά κινητήρα V6 και βρίσκεται στα τελικά στάδια των δοκιμών

  • -
  • -

Το νέο της υβριδικό supercar, σκοπεύει να παρουσιάσει η McLaren μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2021 και θα κατατάσσεται ανάμεσα στις GT και 720S, της σημερινής γκάμας. Αν και το όνομα του νέου μοντέλου ακόμη παραμένει άγνωστο, ξέρουμε πως θα χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο σασί, το οποίο έχει εξελίξει η βρετανική μάρκα και θα κινείται από ένα συνδυασμό θερμικού κινητήρα και ηλεκτρικού μοτέρ που θα λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία.

Όλα τα μοντέλα της εταιρίας μέχρι στιγμής, χρησιμοποιούσαν κινητήρες V8, είτε 3,8, είτε 4 λίτρων. Το νέο υβριδικό υψηλών επιδόσεων θα εξοπλίζεται με έναν νέο V6 και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ θα έχει την δυνατότητα πλήρους ηλεκτροκίνησης.

Σχεδιαστικά, από τις φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής, το νέο μοντέλο φαίνεται να φέρει πολλά στοιχεία από την McLaren GT, ενώ κάτω από τα πάνελ του αμαξώματος θα κρύβεται ένα ολοκαίνουργιο monocoque σασί, με ονομασία McLaren Lightweight Carbon Architecture, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακώνημα. Πρόκειται για την πλατφόρμα που έρχεται να αντικαταστήσει το αρχικό ανθρακωνημάτινο πλαίσιο, το οποίο έχει αποτελέσει βάση για όλα τα μοντέλα παραγωγής της εταιρίας από την αρχική MP4-12C. Παράλληλα, η έλευση αυτής της νέας πλατφόρμας, θα σημάνει και το τέλος της σπορ σειράς μοντέλων της μάρκας, της οποίας τελευταίος αντιπρόσωπος είναι η 620R.

Το νέο σασί έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τις μπαταρίες και όλα τα μέρη του υβριδικού συστήματος, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί νέες τακτικές εξοικονόμησης βάρους που αντισταθμίζουν τα έξτρα κιλά που φέρει η υβριδική τεχνολογία.

Στα πλάνα της McLaren υπάρχουν 18 νέα υβριδικά μοντέλα, που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2025. Μάλιστα, δήλωσαν πως το νέο πακέτο μπαταριών, το οποίο εξελίσσουν, θα δίνει την δυνατότητα στα οχήματα να κινηθούν σε ρυθμούς πίστας, με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για 30 ολόκληρα λεπτά.

hybrid-McLaren-supercar-2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...