Εκστρατεία για να απομακρυνθούν οι διαφημιστικές αφίσες από τους δρόμους της Αττικής

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, τεχνικά συνεργεία απομάκρυναν παράνομα αναρτημένες αφίσες, από κεντρικούς οδικούς άξονες

  • -
  • -
Εκστρατεία για να απομακρυνθούν οι διαφημιστικές αφίσες από τους δρόμους της Αττικής
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράνομα αναρτημένες αφίσες, απομακρύνθηκαν από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει από χθες τη διαδικασία αποξήλωσης δεκάδων αφισών που αναρτήθηκαν παράνομα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, μετά από σχετικές αυτοψίες που έγιναν τόσο από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας όσο και τους αρμόδιους για την εποπτεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής.

  Ειδικότερα, από χθες τα ειδικά συνεργεία απομακρύνουν με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα αφίσες από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας Αθηνών, Θηβών, Αμφιθέας, Ιάσονος, Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πατησίων, Γαλατσίου, Κηφισίας και την Ιερά Οδό.

  Σύμφωνα με την Περιφέρεια,  οι αφίσες, εκτός από τη ρύπανση που προκαλούν, σε κάποια σημεία αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς καθώς μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση προσοχής αλλά και να αποκρύψουν ταμπέλες οδικής σήμανσης, όπως και φωτεινούς σηματοδότες. Η διαδικασία αποξήλωσης θα συνεχιστεί και σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Μηδενική ανοχή σε όσους δεν εννοούν να συμμορφωθούν με το νόμο και επιμένουν να παρανομούν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και να απειλεί την οδική ασφάλεια. Η δέσμευσή μας για τήρηση της νομιμότητας θα γίνει πράξη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δράση για τον καθαρισμό των δρόμων από τις παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες είχαμε ξεκαθαρίσει ότι όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα καταγγέλλονται και η υπόθεση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα προκειμένου να επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, θα πρέπει να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...