Η Piech Automotive δημιουργεί τη δική της Dream Team

Ποιο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Volkswagen Group αποτελεί τη νέα προσθήκη στην Piech Automotive

  • -
  • -

Η νεοφυής Piech Automotive, της οποίας ιδρυτής είναι ο Τoni Piech, γιος του πρώην επικεφαλής του Volkswagen Group Ferninand Piech,  προχώρησε σε ακόμα μία εντυπωσιακή προσθήκη στις τάξεις της εταιρείας του. Συγκεκριμένα, ο μέχρι το 2018 Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, Matthias Muller, ανέλαβε χρέη προέδρου. Και μαζί με τους ιδρυτές της εταιρείας Toni Piech και Rea Stark θα συνεργαστούν για να φέρουν στην παραγωγή ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο supercar. Να σας θυμίσουμε, ότι η Piech Automotive πέρσι είχε παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Mark Zero, επάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής.

Ο Muller έρχεται να προστεθεί δίπλα στον πρώην τεχνικό διευθυντή της BMW Motorsport Klaus Schmidt, αλλά και τον επικεφαλής μάρκετινγκ Andreas Henke, που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην Porsche! Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και τον Jochen Rudat, ο οποίος άφησε την Tesla για να ενταχθεί στην Piech Automotive, όντας ο άνθρωπος που έχτισε το ευρωπαϊκό δίκτυο της εταιρείας του Elon Musk στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πίσω από το εγχείρημα με ουσιαστική οικονομική στήριξη και επιχορήγηση, κρύβεται ο δισεκατομμυριούχος Peter Thiel, ο οποίος ήταν ένας από τους συνιδρυτές του PayPal.  

Όσον αφορά το Mark Zero, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το νέο μοντέλο θα διακρίνεται για την καινοτόμο τεχνολογία των μπαταριών του, αλλά και το χρόνο ρεκόρ που θα απαιτεί για τη φόρτιση του. Θα διαθέτει τρεις μπαταρίες και σύμφωνα με τον Piech θα χρειάζεται λιγότερο από πέντε λεπτά για το 80% της φόρτισης! Η σχεδίαση του έχει ολοκληρωθεί, ενώ ήδη κατασκευάζονται τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και θα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 500 χιλιομέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...