Νέα αλλαγή στην ηγεσία του Ομίλου Volkswagen

Τη θέση του Matthias Muller αναλαμβάνει άμεσα ο Herbert Diess

  • -
  • -

Πλήρη διοικητική αναδιάρθρωση αποφάσισε το εποπτικό συμβούλιο του Volkswagen Group, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το πέρασμα στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Στο πλαίσιο των αλλαγών αποφασίστηκε να παυθεί άμεσα των καθηκόντων του ο Πρόεδρος του ΔΣ, Matthias Muller, και τη θέση του να λάβει ο μέχρι χθες επικεφαλής της μάρκας της Volkswagen, Herbert Diess.

Ο Muller είχε αναλάβει τα ηνία του Ομίλου Volkswagen μετά το dieselgate, το φθινόπωρο του 2015, διαδεχόμενος τον Martin Winterkorn. Στα χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να φέρει την ηρεμία στο γερμανικό όμιλο και να περιορίσει όσο το δυνατόν τις ζημίες από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, όμως φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε τους μετόχους στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Ο Muller θα λαμβάνει το μισθό του έως το Φεβρουάριο του 2020, περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως!

Δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο Muller θα συνεχίσει να λαμβάνει περίπου 10 εκατ. ευρώ το χρόνο για άλλα δύο έτη (έως το Φεβρουάριο του 2020), ποσό που προβλέπει το συμβόλαιό του!

Έκπληξη αποτελεί όχι μόνο η παραμονή του Rupert Stadler στην κεφαλή της Audi (είχε ερευνηθεί αρκετές φορές από τη γερμανική δικαιοσύνη για την εμπλοκή του στο dieselgate) αλλά και η ανάληψη νέων καθηκόντων: θα είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις σε όλο τον Όμιλο.

Οι πολλές θυγατρικές του ομίλου θα χωριστούν σε τρεις υποομάδες, τη Volume (με τις μάρκες μαζικής παραγωγής Volkswagen, Seat, Skoda), την Premium (με την Audi) και τη Super Premium (Bentley, Lamborghini, Porsche, Bugatti).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...