Νέα τεχνολογία κάνει ακόμη πιο ακριβείς τις προσομοιώσεις δοκιμών εξέλιξης αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Οι δοκιμές σε ψηφιακό περιβάλλον είναι ο μόνος οικονομικός τρόπος να εκθέσουμε τα αυτοδιδασκόμενα συστήματα στα άπειρα σενάρια που μπορεί να συμβούν στον πραγματικό κόσμο

  • -
  • -

Μία νέα συνεργασία της βρετανική rFpro, η οποία ειδικεύεται στους προσομοιωτές οδήγησης, με το Smart Mobility Living Lab (SMLL) του Λονδίνου, ανοίγει νέους ορίζοντες για τις εικονικές δοκιμές εξέλιξης αυτοκινήτων. Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός πανομοιότυπου αντίγραφου του περιβάλλοντος για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Έχοντας όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος δοκιμών να αναπαρίστανται με απόλυτη ακρίβεια και ρεαλισμό, θα βοηθήσει του κατασκευαστές οχημάτων να επιταχύνουν σημαντικά την εξέλιξη των νέων μοντέλων.

Επίσης, οι ακριβείς προσομοιώσεις θα βοηθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προετοιμαστούν πολύ καλύτερα και πιο αποτελεσματικά για τις πραγματικές δοκιμές, όταν αυτές γίνουν. Οι πραγματικές δοκιμές παράλληλα μπορούν να αποδείξουν την εγκυρότητα των προσομοιώσεων, ως προς την ακρίβεια και την αξιοπιστία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της rFpro, Matt Daley, οι δοκιμές σε ψηφιακό περιβάλλον είναι ο μόνο οικονομικός τρόπος να εκθέσουμε τα αυτοδιδασκόμενα συστήματα στα άπειρα σενάρια που μπορεί να συμβούν στον πραγματικό κόσμο. Τα περισσότερα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνουν μέσω εμπειριών, αλλά η αποκόμιση τέτοιων εμπειριών αποκλειστικά μέσω του πραγματικού κόσμου, είναι υπερβολικά χρονοβόρα διαδικασία.

Παράλληλα, η υποστήριξη από οργανισμούς όπως η Cisco, η οποία έχει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, βοηθά στο να ενημερώνετε το σύστημα συνέχεια με καινούργια σενάρια, ενώ «τεστάρει» την εγκυρότητα των προσομοιώσεων, δίνοντας στοιχεία για αντίστοιχα σενάρια που έχουν δοκιμαστεί, στο ίδιο ακριβώς σημείο του δρόμου, στον πραγματικό κόσμο.

Συνολικά, υπάρχουν ήδη πάνω από 100 διαφορετικά ακριβή αντίγραφα, πραγματικών τοποθεσιών, από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς. Το 100 αυτά σημεία συμπεριλαμβάνουν δημόσιους δρόμους, εγκαταστάσεις δοκιμών, όπως και πίστες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...