8ετή εγγύηση για τις μπαταρίες του Volt

...ή 160.000 km, όπως ανακοίνωσε η Chevrolet

  • -
  • -

Η Chevrolet στο ηλεκτρικό Volt θα προσφέρει στάνταρ εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 km για την προηγμένη μπαταρία του ιόντων λιθίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη εγγύηση  μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος η οποία είναι και μεταβιβάσιμη, χωρίς χρέωση στους επόμενους ιδιοκτήτες του. «Οι μπαταρίες του Chevrolet Volt έχουν ξεπεράσει τους στόχους απόδοσης και είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στο δρόμο», δήλωσε ο Micky Bly, εκτελεστικός διευθυντής της GM στον τομέα παγκόσμιων ηλεκτρικών συστημάτων. «Οι Αμερικανοί πελάτες μας υιοθετούν την τεχνολογία που θα τους βοηθήσει να μειώνουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο. Με τη σειρά μας, εμείς δεσμευόμαστε απέναντι στους πελάτες μας να προσφέρουμε τα υψηλότερα πρότυπα αξίας, ασφάλειας, ποιότητας, επιδόσεων και αξιοπιστίας για οκτώ χρόνια/ 100.000 μίλια».

Η εγγύηση της μπαταρίας του Volt καλύπτει και τα 161 εξαρτήματα, το 95% των οποίων σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη GM και το σύστημα θερμικής διαχείρισης, το σύστημα φόρτισης και τα εξαρτήματα της ηλεκτροκίνησης. Η παραγωγή των μπαταριών θα ξεκινήσει κανονικά το Αύγουστο στο εργοστάσιο της GM στο Brownstown Township του Μίσιγκαν.

 

Αυτονομία συμβατικού

Το Volt έχει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα και λειτουργεί με ηλεκτρισμό συνεχώς. Για τα πρώτα 60 χιλιόμετρα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό που είναι αποθηκευμένος σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει χωρητικότητας16 kWh, χωρίς χρήση καυσίμου και με μηδενικούς ρύπους. Όταν η ενέργεια της μπαταρία πέσει σε χαμηλά επίπεδα ένας κινητήρας/γεννήτρια τίθεται σε λειτουργία επεκτείνοντας την αυτονομία σε κάτι λιγότερο από 500km με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Σημειωτέον ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου διαθέτει θερμική διαχείριση για αντοχή και αξιοπιστία σε θερμοκρασιακές συνθήκες από ‑25ο C ή υψηλές έως +50ο C. Όταν ο καιρός είναι ψυχρός, η μπαταρία προθερμαίνεται (ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης) για να παρέχει πλήρη χωρητικότητα. Σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση, η μπαταρία του Volt ψύχεται (επίσης ακόμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης). Το σύστημα θερμικής διαχείρισης του Volt τροφοδοτείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης από την μπαταρία ή τον κινητήρα/γεννήτρια. Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα για τις συγκεκριμένες  μπαταρίες αφορά τη μείωση της διάρκειας ζωής στις πλήρεις φορτίσεις ή εκφορτίσεις. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του Volt ποτέ δεν φορτίζει ούτε αποφορτίζει πλήρως τη μπαταρία. Η μπαταρία του Volt έχει πάνω και κάτω «ουδέτερες ζώνες» για να διασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...