Στη Γερμανία θα εξαχθούν τα πρώτα τουρκικά SUV

Το TOGG προορίζεται να μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2022

  • -
  • -

Στην αγορά της Γερμανίας θα στοχεύσει ο Ερντογάν με το τούρκικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοιμάζει για το 2022, θέλοντας να τα καταφέρει στην πιο σημαντική αυτοκινητοπαραγωγό χώρα της Ευρώπης.

Το TOGG, το οποίο παρουσίασε όλο επισημότητα ο Ερντογάν τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει εξελιχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Τουρκία. Θα μπορούσαμε να το πούμε το «καμάρι» του Προέδρου Ταγίπ, καθώς θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο το τι μπορεί να καταφέρει η Τουρκία στον τεχνολογικό τομέα, αφού το όχημα θα φέρει συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας από τον χώρο της αυτοκίνησης.

Αποτελεί προϊόν μιας τεράστιας επένδυσης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο στην Προύσα. Το TOGG θα παραχθεί αρχικά σε δύο αμαξώματα, σεντάν και SUV, ενώ η αυτονομία του με μια φόρτιση αναμένεται να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Με το λανσάρισμά του στις αρχές του 2022 το TOGG θα προσφερθεί στην αγορά της Τουρκίας. Παράλληλα όμως, θα ξεκινήσει και τις εξαγωγές του στη Γερμανία, η οποία, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα διατίθεται το αυτοκίνητο.

Λίγο διάστημα αργότερα, θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ αμέσως μετά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το TOGG θα διατεθεί και σε Ασία και Αφρική.

Ο Ερντογάν επέλεξε τη Γερμανία ως την πρώτη χώρα που θα λάβει το TOGG εκτός της Τουρκίας για να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει στην πιο σημαντική αγορά της Ευρώπης. Παράλληλα, θέλει να εκμεταλλευτεί και το πλήθος των Τούρκων που κατοικούν στη Γερμανία και θα στηρίξουν σίγουρα το εγχείρημά του αγοράζοντας το αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...