10 χρόνια GOCAR: Οι καλύτερες ατάκες όπως εσείς τις ψηφίσατε

Είπαμε πολλά, γράψαμε λιγότερα τελικά και εσείς επιλέξατε την ατάκα που σας άρεσε περισσότερο. Δείτε με τη σειρά που τις ψηφίσατε

  • -
  • -

Κάθε φορά που ζούμε ένα αυτοκίνητο έχουμε πολλά να πούμε, αλλά τελικά λιγότερα μπορούμε να γράψουμε. Μέσα σε τόσα κείμενα, άπειρες λέξεις και αμέτρητες φράσεις ξεχωρίσαμε κάποιες που πιστεύουμε είναι οι ωραιότερες μας και σας ζητήσαμε να ψηφίσετε ποια θεωρείτε εσείς πιο εμπνευσμένη. Σας τις παρουσιάζουμε με τη σειρά κατάταξης που κατέλαβαν μετά την ψηφοφορία.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο


ΑΤΑΚΑ 1
: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ

“Με τέτοιο ήχο, δεν χρειάζεται να σε δει ο μπροστινός σου στον καθρέφτη του για να αγχωθεί. Σε ακούει από μακριά και κάνει από μόνος του δεξιά για να περάσεις - αν δεν τρομάξει τόσο πολύ ώστε να σκαρφαλώσει στα φρένα νομίζοντας ότι η συντέλεια του κόσμου τον βρήκε να γυρίζει με γρήγορα Ford στο Brands Hatch. Μπροστά στη Mustang GT500, το ST ακούγεται σαν ηλεκτρικό Focus!”

Από την οδήγηση της Shelby Mustang GT500 στο Brands Hatch – Οκτώβριος 2012

 

ΑΤΑΚΑ 2: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

“H BMW Ζ4 είναι αποστομωτική υπό όλες τις συνθήκες. Στο δρόμο αντιδρά όπως ο καλύτερα εκπαιδευμένος κατάσκοπος σε πολύωρη ανάκριση: δεν ιδρώνει όσο και να την πιέσεις.”

Από τη δοκιμή της BMW Z4 sDrive20i – Ιούλιος 2019

 

ΑΤΑΚΑ 3: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Κάπως έτσι ήρθε η Porsche Panamera να με βγάλει από το γραφείο, να διευρύνει τον οπτικό μου ορίζοντα πέρα από τα 30 εκατοστά της οθόνης του υπολογιστή. Πίσω από το τιμόνι της και πάνω από το μακρύ της καπό το βλέμμα απλώνεται και ταξιδεύει, μαζί και το μυαλό, απολαμβάνοντας το νέο αριστούργημα της Porsche.”

Από τη στήλη του «Δυο μέρες μόνο» για την Porsche Panamera 4 E-Hybrid – Οκτώβριος 2017

 

ΑΤΑΚΑ 4: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

“Το σκηνικό… «ραστώνης» που επικρατεί στο εσωτερικό του Golf μπορούν να διαταράξουν δύο κινήσεις. Η πρώτη είναι να βυθίσει κανείς το πεντάλ της βενζίνης στο πάτωμα και η δεύτερη να επιλέξει το πρόγραμμα Sport.”

Από τη δοκιμή του Volkswagen Golf GTI TCR – Ιανουάριος 2020

 

ΑΤΑΚΑ 5: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

“Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που παλαιότερα ήταν για ένα Defender, ό,τι και το μπουγέλο σε μια γάτα, πλέον είναι παρελθόν. Αισθάνεται άνετα, πατάει με σιγουριά, ακολουθεί τις εντολές και προσφέρει πληροφορία χρήσιμη για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του οδηγού. Σαφώς δεν θα πάρεις φόρα για να ορμήξεις από στροφή σε στροφή, όμως θα διαπιστώσεις ότι αυτός ο ψηλός γίγαντας μπορεί να σε κερδίσει με την ευελιξία του.”

Από τη δοκιμή του Land Rover Defender – Αύγουστος 2020

 

ΑΤΑΚΑ 6: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

“Η ώρα περνάει το σούρουπο έχει αποκτήσει το πορφυρό χρώμα που αναζητά ο φακός και το XCeed παίρνει την ενδεδειγμένη στάση στο κάδρο. Όσην ώρα ακουγόταν ο ήχος του κλείστρου ανά 4 δευτερόλεπτα έχουμε φωλιάσει στην άκρη του δρόμου. Ένα κουτί με κρύα πίτσα αποκαλύπτεται με μια αγνή μορφή σουρεαλισμού. Η εμμονή της μνήμης, η ελαιογραφία του Νταλί, είναι μπροστά στα μάτια μας ως άλλο ρολόι φτιαγμένο από δημιουργική στάση της ζύμης με τα ανάκατα υλικά της. Ο πυροβολημένος οδηγικός ρυθμός που σε προσκαλεί να ζήσεις μαζί του το XCeed, είναι ο καλλιτέχνης. Τα χασίματα και οι δημιουργικές στροφές στη διαδρομή, η Καλών Τεχνών.”

Roadtrip με το Kia XCeed στη Δίρφυ – Απρίλιος 2020

 

ΑΤΑΚΑ 7: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

“Με το χέρι στην καρδιά πείτε μου, θα ζούσατε ξανά την εποχή πριν δημιουργηθεί το ίντερνετ; Εγώ όχι. Ούτε καν στα πρώτα χρόνια του θα ήθελα να γυρίσω, τότε με εκείνο το θορυβώδες modem, τότε που έμπαινες να δεις λίγο soft πορνό και το καταλάβαινε όλη η γειτονιά από το παράφωνο ηλεκτρονικό χρούτσου-χρούτσου που θυμίζει μαγνητικό τομογράφο τσέπης…”

Από τη στήλη του LIMITED SLIP DIFF – Ιούνιος 2020

 

ΑΤΑΚΑ 8: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

“Κινητήρας, ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης μεταμορφώνονται και πλέον κάθε… δράση έχει ακαριαία αντίδραση. Και με τον μπάσο ήχο του κινητήρα να αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό, σε μία διαδρομή όπως η Πάρνηθα διαπιστώνεις ότι δεν πρόκειται για μία φλύαρη κατασκευή.”

Από τη δοκιμή του Ford Focus ST – Μάρτιος 2020

 

ΑΤΑΚΑ 9: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

“Όσο ταιριάζει η… σοκολάτα στην τυρόπιτα, άλλο τόσο απαγορευτικό είναι να στήσεις στη γραμμή βανάκια. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που… συνδυάζουν το τυρί με τη σοκολάτα.”

Από το άρθρο για τους “Αγώνες ταχύτητας με βανάκια” – Οκτώβριος 2019

 

ΑΤΑΚΑ 10: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Κινέζικα ταμπούρλα... Θα μπορούσαν να κατασκευάζουν τα πάντα και ίσως ακόμα και ταμπούρλα, αλλά πιθανότατα και απ’ όσο γνωρίζω ακόμα δεν το κάνουν. Ωστόσο, ξέρουν να τα παίζουν εξαιρετικά, κάνοντας τις αγορές του κόσμου να χορεύουν στους ρυθμούς τους. Βλέπετε, η δύναμη που έχει το χρήμα δεν κρύβεται και οι Κινέζοι σε αυτή τη φάση κινούν τα νήματα.”

Από τη στήλη του «Κινέζικα ταμπούρλα» – Ιούλιος 2019

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...