Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στις Λεωφόρους Συγγρού και Αμαλίας

Διορθώνονται οι λακκούβες και οι ρηγματώσεις

  • -
  • -
Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στις Λεωφόρους Συγγρού και Αμαλίας
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις Λεωφόρους Συγγρού και Αμαλίας, οι οποίες εκκίνησαν στις 8/9 κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Αττικής από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο δύο ενεργών εργολαβιών της. Η πρώτη αφορά την αποκατάσταση βλαβών (προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ) ενώ η δεύτερη την διόρθωση αστοχιών στο οδόστρωμα (προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ).

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Οι περιοχές που γίνονται οι επεμβάσεις

 Άνοδος της Λ. Συγγρού

Εργασίες τοπικών επεμβάσεων (ταπητίδια) από το ύψος της οδού Φραντζή έως την οδό Αθανασίου Διάκου.

Κάθοδος της Λ. Αμαλίας  

 Εργασίες ασφαλτόστρωσης (τάπητας) επί της Λ. Αμαλίας (κάθοδος) σε μήκος 350μ. περίπου από την οδό Θαλού έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Κάθοδος της Λ. Συγγρού 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης (τάπητας) από το ύψος της οδού Διονυσίου Αεροπαγίτου έως την οδό Αθανασίου Διάκου, καθώς και εργασίες τοπικών επεμβάσεων (ταπητίδια) από το ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου έως και 200 μέτρα μετά την οδό Πετμεζά.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν λακκούβες και αλιγατορικές ρηγματώσεις σε ένα δρόμο πυκνής κυκλοφορίας ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, δεν είχε λάβει καμία ουσιαστική συντήρηση στα συγκεκριμένα σημεία.

Μέσω αυτών αντιμετωπίζεται σε ορίζοντα 6-12 μηνών το πρόβλημα, καθώς προκειμένου να επιλυθεί οριστικά, θα πρέπει πέραν της ισοπεδωτικής και της αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, να κατασκευαστεί και υπόβαση. Οι απαιτούμενες εργασίες  θα εκτελεστούν το καλοκαίρι του 2021, δεδομένου ότι απαιτείται καθολικός αποκλεισμός τουλάχιστον δύο λωρίδων της  λεωφόρου στο κάθε της ρεύμα.

Το έργο προϋπολογισμού 15 εκ ευρώ αναμένεται να συμβασιοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...