Κατηγορείται για ανθρωποκτονία η οδηγός του αυτόνομου Uber, που παρέσυρε γυναίκα στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οδηγός ασφαλείας που βρισκόταν στο τιμόνι, έβλεπε το “The Voice” στο κινητό της, την ώρα του ατυχήματος

  • -
  • -

Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη πριν 2,5 χρόνια, τον Μάρτιο του 2018, στο Tempe της Arizona, όταν ένα δοκιμαστικό όχημα της Uber, παρέσυρε και σκότωσε μία άτυχη κοπέλα που διέσχιζε το δρόμο, ενώ βρισκόταν σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Η «εφεδρική» οδηγός που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφαλείας, τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

Η 46χρονη Rafael Vasquez, δήλωσε αθώα για το θάνατο της Elaine Herzberg, σε αντίθεση με όσα αναφέρει το πόρισμα του εισαγγελέα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου. Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, με την δίκη να έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Να θυμίσουμε πως η Herzeberg χτυπήθηκε από το εν λόγω όχημα, καθώς διέσχιζε τον δρόμο με το ποδήλατό της στα χέρια. Πρόκειται για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο, ο οποίος προκλήθηκε σε συνθήκες αυτόνομης οδήγησης, διεγείροντας έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής αστυνομίας, το ατύχημα θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί, εάν η οδηγός είχε την προσοχή της στον δρόμο και όχι στο κινητό της τηλέφωνο. Την ώρα του δυστυχήματος, η κατηγορούμενη έβλεπε την εκπομπή «The Voice» στο κινητό της, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει.

Το τροποποιημένο Volvo XC90 της Uber, το οποίο ενεπλάκη στο συμβάν, δεν κατάφερε να αναγνωρίσει την Herzberg ως πεζό, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσει αναλόγως και να φρενάρει. Η Uber είχε απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος εκτάκτου ανάγκης, το οποίο ήταν προ-εγκατεστημένο στο Volvo, με αποτέλεσμα η ευθύνη αυτή να πηγαίνει κατευθείαν στον οδηγό που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Δείτε εδώ το ατυχές συμβάν από κάμερα που βρισκόταν πάνω στο αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...