Βίντεο με το αυτόνομο όχημα της Uber που σκότωσε πεζή (video)

Η αστυνομία της Tempe δημοσίευσε τα πλάνα

  • -
  • -

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, την Κυριακή 18 Μαρτίου έγινε ένα τραγικό δυστύχημα στην πόλη Tempe της Αριζόνα με θύμα μια 49χρονη γυναίκα που προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο με το ποδήλατό της, όταν τη χτύπησε ένα αυτόνομο όχημα της Uber που πραγματοποιούσε δοκιμές.

Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν οδηγός για λόγους ασφαλείας, όμως το όχημα βρισκόταν σε αυτόνομη λειτουργία. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Η τοπική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα από τις κάμερες του αυτόνομου οχήματος. Σε αυτά βλέπουμε την άτυχη γυναίκα να βγαίνει μέσα από το σκοτάδι και να διασχίζει το δρόμο εκτός διάβασης. Στο δεύτερο πλάνο βλέπουμε τον οδηγό που είδε μόλις την τελευταία στιγμή τη γυναίκα και δεν πρόλαβε να πάρει τον έλεγχο του αυτόνομου οχήματος ώστε να αντιδράσει. 

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει ο Dara Khosrowshahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το δυστύχημα και ανέφερε ότι η εταιρεία της οποίας ηγείται συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για να εξακριβωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Η Uber ανακοίνωσε ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στις πόλεις Phoenix, Pittsburgh, San Francisco και Toronto.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...