Υπερ-αγχωμένοι οι οδηγοί λόγω κορονοϊού

Ένα Lockdown θα καταβαράθρωνε την αυτοπεποίθησή τους πίσω από το τιμόνι

  • -
  • -

Μπορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να καταβάλλει αδιάκοπες και επίμονες προσπάθειες για τη θωράκιση του πλανήτη από τον κορονοϊό, αλλά η φονική διαδρομή του τελευταίου δεν δύναται να τιθασευτεί.

Οι κυβερνήσεις των χωρών υιοθετούν μια σειρά από αυστηρά μέτρα, ώστε να μετριάσουν την απώλεια ζωών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυβέρνηση Τζόνσον στη Βρετανία, όπου σε πολλές περιοχές έχει εφαρμοστεί lockdown.

Το εν λόγω μέτρο ναι μεν έχει κριθεί απαραίτητο, συνιστώντας μονόδρομο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επιφέρει, ωστόσο… ψυχολογικά τραύματα σε μερίδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι και όσοι μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ειδικότερα, σε έρευνα -βασισμένη στη Βρετανία- της εταιρείας εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών, IAMRoadsmart, ένας στους πέντε οδηγούς υποστηρίζει πως η εφαρμογή των τοπικών lockdown έχει εκτοξεύσει το άγχος κατά τη διαδικασία οδήγησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η επιμήκυνση της διάρκειας απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση των οδηγών όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

«Τα αντανακλαστικά και οι ικανότητες που αφορούν την οδήγηση, δεν πρόκειται να “εξατμιστούν” λόγω της αποχής από την οδηγική διαδικασία, ως απόρροια ενός Lockdown. Ωστόσο, η οικειότητα και η αυτοπεποίθηση οδήγησης ενός οχήματος ενδέχεται να “χτυπηθούν”. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει το άγχος», ανέφερε ο Alex Sedmon, ψυχολόγος και πιστοποιημένος Γνωστικός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής. 

Επιπροσθέτως, εκ του συνόλου του δείγματος (1.000 συμμετέχοντες), σχεδόν 7 στους 10 επισήμαναν πως δεν νιώθουν άνετα να εξυπηρετήσουν με το αυτοκίνητό τους έναν συνάδελφο ή φίλο, λόγω φόβων να προσληφθούν από τον COVID-19.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...