Κορονοϊός: "Τρέμουν" τα ΜΜΜ, προτιμούν τα αυτοκίνητα

Σε ποια χώρα οι πολίτες αδυνατούν να εμπιστευτούν τους συνεπιβαίνοντές τους!

  • -
  • -

Ο κορονοϊός συνεχίζει τη φονική διαδρομή του, προκαλώντας έντονη ανασφάλεια στους πολίτες παγκοσμίως. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στη χώρα μας, όπου μόλις λίγες μέρες πριν σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ, με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 300!

Ποια αντανακλαστικά, λοιπόν, επιδεικνύει ο κόσμος, προκειμένου να προστατευτεί; Πέρα από τη συμμόρφωση -εν πολλοίς- με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ιδιαίτερα προσεκτική στάση φαίνεται να τηρεί και κατά τη διενέργεια των μετακινήσεών του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ από το Cars.com, το 65% των συμμετεχόντων δήλωσε πως είτε σταμάτησε να μετακινείται με τα αστικά λεωφορεία, είτε τα επιλέγει σε πολύ μικρότερη συχνότητα.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 4 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ



Ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πάνω από τους 6 στους 10 έχουν πάψει να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μ’ αποτέλεσμα να στρέφονται στο προσωπικό τους αυτοκίνητο. Ένα ποσοστό, μάλιστα, της τάξεως του 20% υποστήριξε πως λόγω της ανασφάλειας για την όλη κατάσταση, προχώρησε στην αγορά ενός Ι.Χ.

Όσον αφορά εκείνους που… τρέμουν το διπλανό τους στα ΜΜΜ, το ποσοστό αντιστοιχεί σε 43%. Ούτε το υπόλοιπο 57% εμπιστεύεται τους συνεπιβαίνοντές του, απλά διατηρεί πιο ήπιες ανησυχίες.

«Ταυτόχρονα με την εργασία από το σπίτι, παρατηρείται μια μαζική αλλαγή στον τρόπο που μετακινείται ο κόσμος, η οποία αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα, ακόμα και όταν επιστρέψουμε στο γραφείο μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Matt Schmitz, assistant managing editor στο Cars.com

Σημειώνεται πως η έρευνα της εταιρείας διενεργήθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα, με το υπό μελέτη δείγμα ν’ αφορά 3.062 συμμετέχοντες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...