Δες εδώ όλες τις εναλλακτικές εκδόσεις της νέας Skoda Octavia

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικές νέες επιλογές κινητήρων προσφέρει η Skoda

  • -
  • -

Έχοντας ήδη τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, η 4η γενιά της Skoda Octavia, εκτός των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, τώρα προσφέρει και τρεις νέες επιλογές! Κινητήρες τεχνολογίας mild-hybrid, plug-in hybrid και φυσικού αερίου (G-TEC), έρχονται να προστεθούν στην πλούσια γκάμα του best-seller της τσέχικης εταιρίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΗ SKODA SCALA G-TEC

Με τιμές που ξεκινούν από μόλις 19.500 ευρώ, το άκρως προσιτό νέο Octavia, έρχεται με μία ολόκληρη σειρά νέων κινητήρων, πέραν των βενζίνης και πετρελαίου, που περιλαμβάνει τις εξής εκδόσεις:

Octavia e-TEC

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρίας με τεχνολογία mild-hybrid, συνδυάζοντας τις βενζινοκίνητες εκδόσεις TSI με μία μίζα/γεννήτρια 48V, που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Θα το δούμε σε συνδυασμό με τον 3κύλινδρο χιλιάρη των 110 ίππων και με τον 4κύλινδρο 1.500 κυβικών, που αποδίδει 150 ίππους.

1.0 e-tec

1.5 e-tec

Octavia iV και 
iV RS

Εδώ έχουμε τις plug-in hybrid εκδόσεις, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν έως και 60 km πλήρους ηλεκτρικής αυτονομίας, στο κύκλο WLTP, ενώ η τελική ταχύτητα χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 140 km/h. Η συνδυαστική απόδοση του Octavia iV θα φτάνει τους 204 ίππους και τα 350 Nm ροπής, ενώ στην iV RS έκδοση η απόδοση φτάνει τους 245 ίππους και τα 400 Nm, χαρίζοντας στην «γρήγορη» έκδοση επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h σε 7,3 sec και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 225 km/h. Και στις δύο περιπτώσεις ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ένας Turbo 1.400 κυβικών που αποδίδει 150 ίππους.

1.4 iv

1.4 iv rs

Octavia
G-TEC

Τέλος έχουμε την οικολογική έκδοση που χρησιμοποίει CNG για καύσιμο. Τεχνολογία που είδαμε και στην προηγούμενη γενιά, αλλά και στο ομόσταβλο Scala και χαρίζει κατά 25% λιγότερες εκπομπές CO2, σε σχέση με την βενζίνη. Χρησιμοποιεί έναν Turbo κινητήρα 1.500 κυβικών και 131 ίππων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα ντεπόζιτα των 17,33 kg για το φυσικό αέριο είναι ικανά να προσφέρουν έως και 500 km αυτονομία, με άλλα 190 km, να προστίθενται χάρη στο ντεπόζιτο βενζίνης των 9 λίτρων, φτάνοντας την συνολική αυτονομία στα 690 km.


g-tec
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ SKODA OCTAVIA


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...