Ποια μεγάλη εταιρία εξοπλίζεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan

Στόχος της είναι να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων

  • -
  • -

Τεχνολογίες που θα της επιτρέψουν να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών υιοθετεί η Uber.

Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Nissan, το οποίο θα αφορά την παροχή στους συνεργάτες οδηγούς της προσιτά ηλεκτρικά οχήματα στις ευρωπαϊκές χώρες - κυρίως σε Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πορτογαλία.

Πρόσφατα η Uber ανακοίνωσε τον στόχο της να γίνει περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον. Με ορίζοντα το 2025, στοχεύει το 50% των χιλιομέτρων που διανύονται μέσω της πλατφόρμας της Uber σε συνολικά 7 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) να πραγματοποιούνται  με ηλεκτρικά οχήματα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της υπηρεσίας  θα μπορούν να επιλέξουν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών σε πόλεις που αντιπροσωπεύουν το 80 τοις εκατό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Uber, έως το τέλος του 2021.

Αναλυτικότερα, η συνεργασία μεταξύ Uber και Nissan θα αφορά τα εξής:

- Προσφορά στους συνεργαζόμενους οδηγούς με την εφαρμογή Uber  ηλεκτρικών οχημάτων όπως το Nissan LEAF, καθώς και μελλοντικών νέων EVs.

-  Επέκταση του “πιλότου” του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γαλλία έως το τέλος του 2020, με σκοπό την κλιμάκωση του προγράμματος στις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και άλλες αγορές.

 - Υλοποίηση από κοινού ενός πλάνου μάρκετινγκ και εκπαίδευσης για την προώθηση των προσφορών και των πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών οχημάτων στους συνεργαζόμενους οδηγούς της Uber, καθώς και προσφορών test drives που θα τους επιτρέψουν να βιώσουν την εμπειρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Συνεργαζόμενοι με την Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε ήδη καταφέρει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την υιοθέτηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών και ανυπομονούμε να διερευνήσουμε πώς θα το αναπτύξουμε περαιτέρω στην Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Jordi Vila, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στη Nissan Europe.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...