12 φορές μεγαλύτερος ο δείκτης θνησιμότητας στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης από την Αττική Οδό

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η κατασκευή του Flyover ενδέχεται να αρχίσει εντός του 2021

  • -
  • -

Με την υπογραφή από τον Κώστα Καραμανλή, της έγκρισης των τευχών για την πρόσκληση της πρώτης φάσης της προεπιλογής των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, άρχισε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης, του λεγόμενου Flyover.

Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4-6 μήνες. Η Β’ φάση του διαγωνισμού προβλέπεται να ξεκινήσει αμέσως μετά, με την κατάθεση των προσφορών, και να ολοκληρωθεί εντός του 2021, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Με δεδομένο ότι η φάση κατασκευής θα διαρκέσει 3 - 4 χρόνια και αν υπολογίσουμε τις συνηθισμένες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην Ελλάδα σε ανάλογα έργα, το Flyover αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία γύρω στο 2026

«Το Flyover, αυτός ο αυτοκινητόδρομος – στολίδι, που όμοιος του δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα, αποτελεί έναν από τους τρεις άξονες του σχεδίου μας για τη συμπρωτεύουσα, μαζί με το Μετρό Θεσσαλονίκης και την αντιμετώπιση του προβλήματος του ΟΑΣΘ», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ FLYOVER

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, «ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα και ο δείκτης τραυματισμών σχεδόν 14 φορές μεγαλύτερος. Ο νέος αυτοκινητόδρομος λοιπόν δεν θα βελτιώσει απλώς την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και θα σώσει ζωές».

Το Flyover είναι ένας εναέριος αυτοκινητόδρομος,  μήκους περίπου 9,5 χλμ, με το συνολικό μήκος του έργου να ανέρχεται σε 13 χλμ. Περιλαμβάνει 9 ανισόπεδους κόμβους και 3 νέες σήραγγες, ενώ το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου είναι 370 εκ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...