Δείτε πώς ένα παλιό Honda Civic μετατρέπεται σε “πισωκίνητο υπερόπλο” για Drift (Video)

Όλη η διαδικασία μετατροπής καταδεικνύεται μέσα σε ένα βίντεο 10 λεπτών!

  • -
  • -

Η μετατροπή των Honda Civic σε τετρακίνητα ανέκαθεν συνιστούσε δημοφιλή τάση στον κόσμο των aftermarket αυτοκινήτων. Στον αντίποδα, όσοι επιλέγανε τη μετατροπή του σε πισωκίνητο απλά αντικαθιστούσαν τον μπροστινό άξονα.

Ένα Civic EX του 2000, ωστόσο, που βρέθηκε στα χέρια του Jimmy Oakes, έγινε… πισωκούνα αφού πρώτα έγινε μια ιδιαίτερα προσεκτική και υψηλών προδιαγραφών δουλειά: Το μοντέλο ενσωματώνει έναν διαφορετικά τοποθετημένο κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Για τις ανάγκες της μετατροπής αξιοποιήθηκε πληθώρα εξαρτημάτων του Nissan 240SX, με την όλη διαδικασία να απαιτεί υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, καθώς και χρόνο.

Το έργο υλοποιήθηκε αφού προηγήθηκαν συγκολλήσεις, στεγανοποιητική δομή και βάψιμο με φρέσκο χρώμα. Εκτεταμένη επανασυναρμολόγηση διενεργήθηκε και στο εσωτερικό.

Το πλάνο ήταν να δημιουργηθεί ένα Civic drift car, οπότε η ειδικά σχεδιασμένη μπροστινή ανάρτηση έχει ρυθμιστεί για extreme γωνίες διεύθυνσης. Το μοντέλο τροφοδοτείται από ένα υπερσυμπιεσμένο μοτέρ ενός Nissan KA24 απόδοσης 257 αλόγων και 367 Nm ροπής. Τα νούμερα ναι μεν δεν εντυπωσιάζουν, είναι δε αρκετά για υψηλά επίπεδα διασκέδασης.

Δείτε στο δεκάλεπτο βίντεο που ακολουθεί όλη τη διαδικασία μετατροπής του Civic σε drift car



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...