Συμμαχία Tesla-Volkswagen: Φήμες ή πραγματικότητα;

Η απάντηση δίνεται δια στόματος του επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess

  • -
  • -

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες πως δύο εκ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, η Tesla και η Volkswagen, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μια στρατηγική συνεργασία. Αφορμή, φυσικά, στάθηκε το πρόσφατο ταξίδι του Elon Musk στη Γερμανία που συνδυάστηκε με την επιτόπια δοκιμή του Volkswagen ID.3.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess, οι φήμες κρίνονται ανυπόστατες, κάτι που έσπευσε να ξεκαθαρίσει μέσω δημοσίευσής του στο LinkedIn.

«Για να είμαστε σαφείς: Απλά οδηγήσαμε (σ.σ. μαζί με τον Elon Musk) το ID.3 και είχαμε μια κουβέντα – δεν είμαστε στο στάδιο υλοποίησης κάποιας συμφωνίας ή κάποιου είδους συνεργασίας».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SUV VOLKSWAGEN ID.4

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, χαρακτήρισε το ID.3 «πολύ καλό» για μη σπορ αυτοκίνητο, ενώ ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες για τα συστήματα υποβοήθησης του ηλεκτρικού μοντέλου, με τον Diess ν’ απαντά: «Έχουμε τις τυπικές, καινοτόμες τεχνολογίες που αφορούν τη διατήρηση στη λωρίδα και τα σύστημα υποβοήθησης έκτακτης ανάγκης».

Σημειώνεται πως στο τέλος του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τη συνάντηση των δύο ανδρών διακρίνεται και το ηλεκτρικό SUV ID.4, το οποίο θα αποκαλυφτεί επίσημα τις επόμενες μέρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...