Ξέρετε τι σημαίνει αυτή η πινακίδα;

Για να τη συναντήσετε στο δρόμο, πρέπει να έχει προηγηθεί η ύπαρξη μιας… παρόμοιας

  • -
  • -

H  εξοικείωση ενός νέου οδηγού με τις πινακίδες οδικής σήμανσης είναι θέμα χρόνου, καθώς το οδικό δίκτυο -θεωρητικά- βρίθει από πινακίδες. Όσο περισσότερο καθίσει πίσω από το τιμόνι κανείς, τόσο γρηγορότερα θα θυμηθεί τι εντολή/πληροφορία αντανακλά η καθεμία.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες πινακίδες οδικής σήμανσης, την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε εντελώς. Αυτό διότι σπάνια τις συναντάμε στο διάβα μας. Το GOCAR, λοιπόν, μεριμνά για εσάς φροντίζοντας έτσι ώστε να εξοικειωθείτε ακόμα και με τις πιο σπάνιες.

Δύο από αυτές είναι και οι ρυθμιστικές πινακίδες που βλέπουμε παρακάτω. Μπορείτε να υποθέσετε ποια πληροφορία μας προσφέρουν;


Απάντηση: Η χρησιμότητα της πινακίδας αυτής είναι να δώσει στους οδηγούς την πληροφορία ότι κινoύνται σε οδό με προτεραιότητα. Χάρη σε αυτή γνωρίζουν πως οι άλλες οδοί έχουν σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.

Όσον αφορά την παύση της ισχύος της οδού προτεραιότητας, η συγκεκριμένη πληροφορία μας παρέχεται μέσω της πινακίδας που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Σημειώνεται πως η συμμόρφωση με τις πινακίδες οδικής σήμανσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια τόσο των επιβατών ενός αυτοκινήτου όσο και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Σας ευχόμαστε καλές και ασφαλείς διαδρομές!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...