Ο όμιλος Volkswagen θεωρεί πως μπορεί να "χτυπήσει" την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για πόσες χιλιάδες οχήματα ετησίως μιλάμε;

  • -
  • -

Μεγάλες είναι οι βλέψεις του ομίλου Volkswagen όσον αφορά τα ηλεκτρικά του μοντέλα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”, o επικεφαλής της επιτροπής αντιπροσώπευσης των εργαζομένων στον όμιλο VW, Bernd Osterloh, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η εταιρεία μπορεί να ισοφαρίσει το επιδιωκόμενο επίπεδο παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων της Tesla.

Αυτό κυμαίνεται μεταξύ 900 χιλ. και 1,5 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, νούμερα που ο όμιλος θεωρεί πως μπορεί να «πιάσει» μέχρι το 2023, ή ακόμη νωρίτερα.

«Αν η Tesla εγκαταστήσει τρία εργοστάσια όπου μπορούν να παραχθούν 300.000 με 500.000 αυτοκίνητα, τότε “μιλάμε” για 900 χιλ. με 1.5 εκατ. μονάδες. Θέλουμε να πετύχουμε ακριβώς το ίδιο μέχρι το 2023, ή και νωρίτερα», σημείωσε ο Osterloh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ TESLA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Bernd Osterloh 

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος πως κρίνεται εφικτό και το προσπέρασμα του αμερικανικού κολοσσού, ελέω της πλατφόρμας ηλεκτροκίνησης MEB, η οποία αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου. Υπενθυμίζεται πως η ΜΕΒ υπόσχεται περισσότερο χώρο, μεταβλητότητα, αυτονομία, άνεση και επιδόσεις.

«Το πλεονέκτημά τους είναι πως ήδη έχουν το software τους στα αυτοκίνητα και το αξιοποιούν για να συλλέξουν δεδομένα», συμπλήρωσε ο Osterloh αναφορικά με την Tesla. «Αν, όμως, ενσωματώσουμε το σύστημά μας στα αυτοκίνητά μας, τότε θα συλλέξουμε πολλά περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χρόνο».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...