Σε ξεχωριστή θέση τα μικρά παιδιά στα ΚΤΕΛ – Θα πληρώνουν εισιτήριο;

«Επιβεβλημένη η κατάργηση της πρακτικής, για λόγους οδικής ασφάλειας», δηλώνει ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -

Σε διευκρινιστική δήλωση, σχετικά με την απαγόρευση της πρακτικής παιδιά έως 6 ετών να ταξιδεύουν στην αγκαλιά των γονέων τους χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο στα ΚΤΕΛ, προχώρησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών. Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδικής ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο», ανέφερε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ GOCAR: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΚ

Μέχρι σήμερα, παιδιά έως 6 ετών δεν πλήρωναν εισιτήριο στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με την προϋπόθεση ότι δεν καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση. Ο Υφυπουργός άφησε στην ευχέρεια των διοικήσεων των ΚΤΕΛ να αποφασίζουν αν δεν θα χρεώνουν με κόμιστρο τα μικρά παιδιά: «Όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους. Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων», ανέφερε σχετικά. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...