Ανεκπλήρωτο όνειρο: Ένα Ford Bronco που δεν είδαμε ποτέ!

Ξέρατε ότι στις αρχές του 2000 υπήρχαν σκέψεις για λανσάρισμα μιας έκδοσης;

  • -
  • -

Με αποθεωτικά σχόλια και νοσταλγία για το παρελθόν συνοδεύτηκε η πρόσφατη αποκάλυψη του θρυλικού, περιπετειώδους Ford Bronco.

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του σκληροπυρηνικού 4x4 μοντέλου περιμένουν με ανυπομονησία το λανσάρισμά του το 2021, ενώ ξεχωριστή είναι και η απήχηση και επί ελληνικού εδάφους, με μεγάλη μερίδα οδηγών να το… απαιτούν και στη χώρα μας.

Όπως είναι γνωστό, το μοντέλο αρχικά κυκλοφόρησε μεταξύ του 1965 και 1996, γεγονός που στέρησε στους νεότερους οδηγούς την ευκαιρία να συστηθούν μαζί του. Όπως, όμως, έγινε μόλις πρόσφατα γνωστό, στις αρχές του 2000 έγινε μια προσπάθεια να επιμηκυνθεί η ζωή του.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟMH: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ FORD BRONCO

Αυτό θα γινόταν μέσω της παραγωγής του πρωτότυπου Bronco με την κωδική ονομασία “U260”, το οποίο -δυστυχώς για πολλούς- έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο. Τι σημαίνει, όμως αυτό το… U260; To γράμμα “U” συμβόλιζε τη χρηστικότητα (σ.σ. Utility) η οποία θα το χαρακτήριζε, το νούμερο “2” μαρτυρούσε τον αριθμό των θυρών, ενώ το “60” παρέπεμπε στην πλατφόρμα στην οποία θα βασιζόταν (Τ6), την οποία αξιοποίησε και το Ranger.

Την "μπαγκέτα" του εγχειρήματος αναβίωσης του σκληροτράχηλου μοντέλου ήταν ο νυν Επικεφαλής Σχεδιασμού της Μπλε Οβαλ μάρκας, Moray Callum, ο οποίος από κοινού με τη Ford επέτρεψε να δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν το εν λόγω όχημα.

 ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ FORD BRONCO ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΒΡΑΧΟΥΣ;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...