Προηγμένη αρχιτεκτονική κατασκευής μοντέλων ελαφρού βάρους από τη McLaren

Μέσω αυτής θα αξιοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό τα συστήματα μπαταριών και οι υβριδικοί κινητήρες της μάρκας

  • -
  • -

Το έδαφος για την παραγωγή της νέας γενιάς εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων προλειαίνει η McLaren και στο πλαίσιο αυτό προχωρά στο λανσάρισμα μιας νέας αρχιτεκτονικής στην οποία θα βασιστούν τα προηγμένα συστήματα μπαταριών καθώς και τα υβριδικά κινητήρια σύνολα υψηλής απόδοσης.

Ειδικότερα, επικεντρώνεται σε μια αρχιτεκτονική κατασκευής ιδιαίτερα ελαφρών και ευέλικτων οχημάτων, η οποία αναπτύσσεται στο τεχνολογικό κέντρο της μάρκας “McLaren Composites Technology Centre -MCTC” στην περιοχή Σέφιλντ.

Μέσω της νέας τεχνικής η McLaren θα καταστήσει τα οχήματα, μεταξύ άλλων, ασφαλή, απομακρύνοντας την περιττή μάζα και εξασφαλίζοντας μειωμένο βάρος. Όσον αφορά το πρώτο όχημα που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική, αυτό θα περάσει τη γραμμή παραγωγής το 2021.

H καινοτόμος τεχνική  αφορά το πλαίσιο των νέων μοντέλων της το οποίο θα κατασκευάζεται από εκατοντάδες ανθρακονημάτινα κομμάτια, ενώ προκειμένου να εξασφαλιστεί πως το κάθε κομμάτι θα φέρει το κατάλληλο μέγεθος, θα χρησιμοποιείται ένα προηγμένο λογισμικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΙΑ ΡΟΖ MCLAREN "ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ" ΜΕ ΕΝΑ GOLF

Κάποια λέιζερ θα καθοδηγούν την ευθυγράμμιση του τεμαχισμένου υλικού προσδίδοντάς του, εν πρώτοις, μια δισδιάστατη μορφή, ενώ στη συνέχεια αυτό θα υποβάλλεται σε μια διαδικασία χύτευσης σε ρητίνη.

«Αυτό το νέο ιδιαίτερα ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα διαθέτει μεγαλύτερη δομική ακεραιότητα καθώς και τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας στα ιστορικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της McLaren, Mike Flewitt.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...