Tesla: ‘Θωρακίζει’ τα παιδιά από τη θερμοπληξία

Η συσκευή θα διαβλέπει τις κινήσεις των παιδιών ακόμη και κάτω από μαλακά υλικά, όπως για παράδειγμα μία κουβέρτα

  • -
  • -

Την έγκριση να διαθέσει μια διαδραστική συσκευή ανίχνευσης κίνησης που θα μπορούσε να αποτρέψει τη θερμοπληξία, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και κάποιο παιδί βρίσκεται εγκλωβισμένο εντός αυτού, ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίων των ΗΠΑ (FCC) η Tesla.

Η συσκευή θα φέρει 4 κεραίες μετάδοσης και ραντάρ ανίχνευσης κίνησης, το οποίο θα διαβλέπει κάποια κίνηση ακόμη και κάτω από μαλακά υλικά, όπως για παράδειγμα μία κουβέρτα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να ξεχωρίζει εάν πρόκειται για ανθρώπινο οργανισμό ή αντικείμενο. Παράλληλα, άλλο σύστημα θα μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος του αμαξώματος για να βελτιστοποιήσει την ανάπτυξη αερόσακων σε περίπτωση σύγκρουσης, αναγνωρίζοντας εάν είναι ενήλικας ή παιδί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΡΘΕ Η TESLA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Tesla «έρχεται» μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έκφραση της επιθυμίας της να συνάψει συμφωνίες με φόντο την παραχώρηση άδειας χρήσης του λογισμικού της, αλλά και την προμήθεια κινητήρων και μπαταριών στους ανταγωνιστές της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...