Τι εστί Renault;

Τρία αδέλφια και πάνω από 120 χρόνια ιστορίας

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

models


Χθες την τιμή είχε η γαλλική Peugeot, ενώ σήμερα παραμένουμε επί γαλλικού εδάφους και μαθαίνουμε όλα όσα έκαναν την μάρκα της Renault, αυτή που είναι σήμερα.

Το μακρινό 1899 ιδρύεται μία από τις παλαιότερες εταιρίες αυτοκινήτων από τρία αδέρφια ονόματι Louis, Marcel και Fernard Renault. Με τον πρώτο ως μηχανικό και υπεύθυνο στον τομέα της σχεδίασης και τους άλλους δύο στην διοίκηση της εταιρίας, κυκλοφορεί το πρώτο τους αυτοκίνητο, το Renault Voiturette, όπου σήμανε και την αρχή μιας πολύ επιτυχημένης πορείας, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ "ΤΙ ΕΣΤΙ"

Το πρώτο σύμβολο του 1900 χρησιμοποιούσε το R από το επώνυμο των αδερφών, ενώ μετά από πολλές παραλλαγές, το 1925 το σήμα άρχισε να αποκτά το σημερινό του σχήμα. Και ενώ οι περισσότεροι το βλέπουμε σα ρόμβο, κι όμως συμβολίζει ένα διαμάντι! Μέχρι το 1959 η μάρκα αναγραφόταν στο κέντρο, ώσπου από το 1972 και έπειτα το σήμα απέκτησε μια πιο τρισδιάστατη μορφή, με το όνομα της εταιρίας να βρίσκεται από κάτω. Κατά το 2007 βλέπουμε το τελικό έμβλημα σε ασημί χρώμα που συμβολίζει τη φαντασία και τη φινέτσα, ενώ το κίτρινο συμβολίζει την ευημερία και την αισιοδοξία.

ΠΗΓΗ: hellasdirect.gr
captur

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...