Προκήρυξη διαγωνισμού από τη ΔΕΗ για 1.000 σταθμούς φόρτισης!

Η τάση προς την ηλεκτροκίνηση είναι εμφανής, με την ΔΕΗ να προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια 1.000 φορτιστών.

  • -
  • -

Η στροφή της ελληνικής κυβέρνησης προς την ηλεκτροκίνηση είναι εμφανής και στο ίδιο πνεύμα λειτουργεί η ΔΕΗ, η οποία προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια σταθμών φόρτισης! Συγκεκριμένα, ο εθνικός μας προμηθευτής ρεύματος, θέλει να εισέλθει σε μία νέα αγορά προκηρύσσοντας αρχικά διαγωνισμό για 1.000 σταθμούς φόρτισης, με στόχο τα επόμενα χρόνια τα σημεία φόρτισης ανά την Ελλάδα να αγγίζουν τα 10.000.

Ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει με ηλεκτρονική δημοπρασία στις 9 Σεπτεμβρίου μέσω της πλατφόρμας CosmoOne και ο προϋπολογισμός θα ανέρχεται στα 5,2 εκ. ευρώ. Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη λειτουργία των σταθμών φόρτισης, αλλά και τη σύνδεση τους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης του δικτύου.

Την ίδια ώρα, θα υπάρξει ξεχωριστή σύμβαση και η ανάδοχος εταιρεία θα πραγματοποιεί συντηρήσεις των σταθμών και θα παρέχει υπηρεσίες απομακρυσμένης επιδιόρθωσης και αναγνώρισης βλαβών, ώστε οι φορτιστές να λειτουργούν για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Θυμίζουμε, ότι στις αρχές του καλοκαιριού η ΔΕΗ προχώρησε στην υπογραφή τριών MoU με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, την ψηφιακή πλατφόρμα Beat και την Fraport Greece για τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Η διακήρυξη της ΔΕΗ περιγράφει τέσσερις κατηγορίες σταθμών φόρτισης καθώς στο δίκτυο θα εγκατασταθούν 60 φορτιστές ταχείας φόρτισης με συνεχή τάση εξόδου ( 50kWDC), καθώς και 15 φορτιστές ταχείας φόρτισης με συνεχή τάση εξόδου (>100kW DC, 2 x CCS) σε αυτόνομη μονάδα.

Θα τοποθετηθούν επίσης 400 επιδαπέδιοι φορτιστές γρήγορης φόρτισης με 2 εξόδους AC (2 x 22kW AC, 3Φ) με δυνατότητα τοποθέτησης μόνιμα και σταθερά στο έδαφος, όπως και 525 επιτοίχιοι φορτιστές γρήγορης φόρτισης με 1 έξοδο AC (1 x 22kW AC) με δυνατότητα τοποθέτησης σε επιδαπέδια βάση στήριξη.

 

Πηγή: b2green.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...