Η Hyundai Motor παρουσίασε το μέλλον του υδρογόνου στο H2 Mobility + Energy Show 2020 στην Κορέα

Η Hyundai ενισχύει ακόμα περισσότερο την θέση της στα οχήματα υδρογόνου μέσα από τις καινοτομίες που παρουσίασε

  • -
  • -

Η Hyundai παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας κατά τη διάρκεια του H2 Mobility + Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κορέα. Το HDC-6 NEPTUNE Concept, ένα βαρέως τύπου φορτηγό κυψελών καυσίμου με υδρογόνο κλάσης 8 και μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, καθώς και ένα μοντέλο κλίμακας του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση στην Κορέα του ηλεκτρικού φορτηγού της Hyundai που φέρει κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο, HDC-6 NEPTUNE, ενώ το ντεμπούτο του είχε γίνει στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Οκτώβριο. Η κορεάτικη εταιρία με το HDC-6 NEPTUNE σκοπεύει να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην υδρογονοκίνηση, γεγονός που αναδεικνύει το όραμα της εταιρείας για τη δημιουργία ενός φορτηγού κυψελών υδρογόνου μηδενικών εκπομπών ρύπων και την καινοτομία της για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα. Το ηλεκτρικό φορτηγό σχεδιάζεται να λανσαριστεί μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας ένα βελτιωμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλότερης αντοχής και ισχύος, ενδεδειγμένο για βαρέως τύπου φορτηγά.

ΔΕΣ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΤΟ HYUNDAI NEXO

Παράλληλα, η Hyundai κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, υποδηλώνοντας τη δυνατότητα των συστημάτων κυψελών καυσίμου να επεκτείνουν τη χρήση τους και σε διαφορετικές βιομηχανίες. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου της Hyundai χρησιμοποιεί δύο στοίβες κυψελών καυσίμου, όπως επίσης το NEXO, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) στον κόσμο, παράγοντας μέγιστη ισχύ 160 kW. Η άφθονη ισχύ επιτρέπει στη γεννήτρια να χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως φόρτιση δύο ηλεκτρικά οχήματα ταυτόχρονα ή ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου αναδεικνύεται ως εναλλακτική καθαρή λύση έναντι των γεννητριών ντίζελ.
nexo

Την εμφάνισή του, επίσης, έκανε το κορυφαίο στον κλάδο NEXO FCEV με αυτονομία 609 km με μία μόνο φόρτιση. Το NEXO λανσαρίστηκε το 2018 και οι πωλήσεις του 2019 ανήλθαν περίπου στα 5.000 οχήματα κατακτώντας την κορυφή στις πωλήσεις των FCEV παγκοσμίως.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ SONY ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ CES 2020

Η εταιρεία, τέλος, παρουσίασε ένα μοντέλο κλίμακας 1:8 του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας με Urban Air Mobility (UAM), Purpose Built Vehicles (PBV) και Hub (Mobility Transit Base) που πρωτοεμφανίστηκαν στο CES 2020. Το μοντέλο κλίμακας είναι μινιατούρα που δείχνει το όραμα της Hyundai για ένα μελλοντικό οικοσύστημα κινητικότητας με ενσωματωμένα τα UAM, PBV και Hub.

model

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...