Ρομπότ – σκύλοι σε εργοστάσιο της Ford

Συλλέγουν δεδομένα για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τη μάρκα

  • -
  • -

Σε θεμελιώδη λίθο έχει εξελιχθεί η πρακτική της Ford να βασίζεται σε ρομπότ με φόντο τη διευκόλυνση των εργαζομένων στα εργοστάσιά της.

Μετά, λοιπόν, την αξιοποίηση σχετικής τεχνολογίας για το φινιρίσμα του Ford Fiesta, αλλά και των ρομπότ “Robutt” και co-bots, η μάρκα θα παρουσιάσει εντός του μήνα και κάποια τετράποδα τα οποία θα δραστηριοποιούνται στο Εργοστάσιο Κιβωτίων Ταχυτήτων Van Dyke.

Τα εν λόγω ρομπότ - θυμίζουν σκύλο και ζυγίζουν 31,75 κιλά- προορίζονται για τη σάρωση των χώρων με λέιζερ, που θα βοηθήσει τους μηχανικούς να επικαιροποιήσουν τη σχεδίαση CAD, η οποία χρησιμοποιείται για την αναδιάταξη και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των μονάδων.

Τα τετράποδα μπορούν να κάθονται, να κάνουν χειραψία, να ελίσσονται, να ανεβαίνουν σκαλιά αλλά και να σαρώνουν το χώρο κατά 360 μοίρες, δια μέσω 5 καμερών υψηλής ευκρίνειας. Κινούνται με ταχύτητα έως και 5 χλμ./ώρα, με την μπαταρία τους να εξασφαλίζει τουλάχιστον δύο ώρες αυτονομίας.

Ο Fluffy, το όνομα που έδωσε στο ρομπότ η χειρίστριά του Paula Wiebelhaus, είναι ένα από τα δύο μοντέλα που η Ford ενοικιάζει από το Boston Dynamics, γνωστό για τα προηγμένα κινητά ρομπότ του - το άλλο ρομπότ της Ford ονομάζεται Spot, υποδηλώνοντας την προϊοντική του ιδιότητα.

 «Η σάρωση ενός εργοστασίου απαιτούσε δύο εβδομάδες. Με τη βοήθεια του Fluffy, η εργασία αυτή μπορεί να γίνει στο μισό χρόνο», θυμάται μεταξύ άλλων ο Mark Goderis, digital engineering manager της Ford.

Όταν, μάλιστα, τίθεται ζήτημα αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Fluffy ανασηκώνεται στα ρομποτικά καπούλια του και ανεβαίνει στην πλάτη ενός μικρού, στρογγυλού αυτόνομου κινητού ρομπότ, γνωστού με την ονομασία Scouter.

Μέσω της παλιάς μεθόδου, η σάρωση του εργοστασίου ήταν επίσης ακριβή, αφού το συνολικό κόστος της έφτανε σχεδόν στα 300.000$. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ομάδα παραγωγής της Ford θα μπορεί να εκτελεί σαρώσεις όλων των εργοστασίων της με ελάχιστο κόστος.


Τέτοιες προηγμένες τεχνολογίες βοηθούν την εταιρεία να εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, αναπροσαρμόζοντας ταχύτερα τις εγκαταστάσεις για την υποδοχή νέων προϊόντων, με αποτέλεσμα τα νέα μοντέλα να φτάνουν ταχύτερα στην αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...