Η ιταλική πόλη όπου οι αστυνομικοί οδηγούν Nissan Leaf

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan τίθεται στην υπηρεσία και του δημάρχου

  • -
  • -

Τέσσερα Nissan Leaf προστέθηκαν στον στόλο της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης Λ’Ακουίλα στην Ιταλία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας. Ακόμη, ένα Leaf θα είναι διαθέσιμο για τις υπηρεσίες του δημάρχου.

Τα Leaf που παραχωρήθηκαν στην αστυνομία «φορούν» την μπαταρία των 40kWh και θα χρησιμοποιηθούν για υπηρεσίες ελέγχου στο κέντρο της πόλης. Όσον αφορά αυτό που τίθεται στην υπηρεσία του δημάρχου, πρόκειται για το Leaf e+, με την μπαταρία των 62 kWh το οποίο απολαμβάνει αυτονομία 528 km.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN LEAF

Η πρωτοβουλία ενσωμάτωσης των συγκεκριμένων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είναι μέρος του βιώσιμου σχεδιασμού του Δήμου της Λ’Ακουίλα, με την ονομασία “Η οικολογική πόλη”, με στόχο την καταπολέμηση της ρύπανσης, την βελτίωση του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ανάλογες ενέργειες, φυσικά, υλοποιούνται και στην υπόλοιπη Ιταλία, όπου η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα.

 

Οι αρμόδιοι φορείς, μάλιστα, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους πολίτες για την αγορά οχημάτων σχετικής τεχνολογίας παραχωρούν κίνητρα, με ποσά που κυμαίνονται από 4.000 έως και 8.000 ευρώ. Τα εν λόγω κίνητρα μπορούν να συνδυαστούν με το εθνικό οικολογικό μπόνους της Ιταλικής Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως τα ηλεκτρικά της Nissan, Leaf, e-NV200 και e-Evalia, είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά συνοδευόμενα από σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την ηλεκτροκίνηση.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΚΙΝΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ": ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...