Μπορεί το ισχυρότερο MINI να βάλει δύσκολα στο Honda Civic Type R; (video)

Το Mini JWC GP ξεθαρρεύει και… κοιτάει στα μάτια τον «βασιλιά» των hot hatch

  • -
  • -

Τον περασμένο Ιούνιο, το μοντέλο-“υπεραθλητής” της MINI, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία “John Cooper Works GP”, «αφηνίασε» στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring, καθιστώντας τους παρευρισκόμενους μάρτυρες του εκκωφαντικού «πατήματός» του.

Σήμερα, ένα σχεδόν χρόνο μετά, το ισχυρότερο MINI στην ιστορία ξεθαρρεύει ακόμη περισσότερο, κοιτώντας στα μάτια τους σκληρότερους αντιπάλους. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το Honda Civic Type R, ο οποίος αποτελεί τον «βασιλιά» της hot-hatch κατηγορίας.

Μπορεί, λοιπόν, το Mini JCW GP να βάλει δύσκολα στο Type R; Στο παραπάνω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι “Edmunds” στο Youtube παίρνουμε μια γεύση για τις ικανότητες των δύο «θηρίων».

Το πρώτο συνιστά μιας περιορισμένης παραγωγής έκδοση (σ.σ. 3.000 αντίτυπα), η οποία «φορά» έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 306 ίππων. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 265 Km/h και η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,2 sec.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ MINI JOHN COOPER WORKS GP

Στην αντίπερα όχθη, το καμάρι της Honda τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο με σύστημα VTEC, ο οποίος «σταβλίζει» 320 ίππους. Το 0-100 Km/h «έρχεται» σε 5,7 sec ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 272 km/h.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HONDA CIVIC TYPE R


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...