Πότε πρέπει να αλλάξεις ελαστικά;

Αν είναι φθαρμένα, μην το αφήσεις για το φθινόπωρο

  • -
  • -

Ένα φθαρμένο ελαστικό είναι επικίνδυνο σε κάθε εποχή, όχι μόνο όταν βρέχει. Για αυτό, πριν φύγουμε για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, είναι άκρως σημαντικό να ελέγχουμε τα ελαστικά στο αυτοκίνητό μας.

Όχι μόνο αν έχουν τη σωστή πίεση, αλλά και πόσο έχει προχωρήσει η φθορά τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ακόμη και αν κάνουμε λίγα χλμ. μέσα στο έτος, το ελαστικό φθείρεται, από τον ήλιο, την υγρασία και όλους τους παράγοντες.

Με βάση τον νόμο, το βάθος του πέλματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1,6 χιλιοστά. Καλό είναι όμως να αλλάξουμε τα ελαστικά όταν το βάθος μειωθεί κάτω από τα 3 χιλιοστά.

VIDEO: ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Μπορούμε να κάνουμε έναν γρήγορο έλεγχο, χρησιμοποιώντας το νόμισμα των 2 ευρώ. Το τοποθετούμε όρθιο μέσα στη χάραξη των ελαστικών και αν το ασημί περίγραμμα κρύβεται ολόκληρο, τότε τα ελαστικά μας είναι εντάξει. Αν φαίνεται, τότε χρειάζονται αντικατάσταση.

Αν κατά τον οπτικό έλεγχο δούμε βαθιές ρωγμές, σκισίματα ή εξογκώματα (τα λεγόμενα καρούμπαλα), τότε είναι η στιγμή να επισκεφθούμε ένα βουλκανιζατέρ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...