Οι Τούρκοι ξεκινούν την κατασκευή του εργοστασίου για το ηλεκτρικό SUV τους

Στα εγκαίνια ο Tούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με τους καλύτερους στον κόσμο

  • -
  • -

Προ ολίγον ημερών έγινε η έναρξη των εργασιών, για την κατασκευή του εργοστασίου που θα παράγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο TOGG της Τουρκίας, υπό την παρουσία του προέδρου Erdogan.

Η διάρκεια των εργασιών θα είναι 18 μήνες, ενώ σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, ο στόχος είναι το όχημα να βγει από την γραμμή παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ο ίδιος μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε ανάμεσα στους καλύτερους. Το αυτοκίνητο της Τουρκίας έχει προκαλέσει ενδιαφέρον όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές περιοχές του κόσμου. Με τη γκάμα των προϊόντων μας, την τεχνολογία μας, το επιχειρηματικό μοντέλο μας και τους προμηθευτές μας, είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους στον κόσμο.»

Ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας δήλωσε πως «το TOGG θα είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο, φιλικό προς το περιβάλλον και το εργοστάσιο κατασκευής του θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.»

Σύμφωνα με τον CEO της Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG), Gurcan Karakas, το εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυνατότητα παραγωγής έως και 175.000 μονάδων, ενώ το αυτοκίνητο να θυμίσουμε, πως είναι σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina. Μένει να δούμε την εξέλιξη της κατασκευής του εργοστασίου αλλά και το πώς οι Τούρκοι θα καταφέρουν να... τα βάλουν με τους καλύτερους στον κόσμο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...