Αποκάλυψη για το τουρκικό ηλεκτρικό TOGG

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Tayip Erdogan να δίνει το παρών, η τουρκική εταιρία παρουσίασε τα δύο πρώτα της ηλεκτρικά μοντέλα

  • -
  • -

Η τουρκική TOGG, γνωστή και ως Automobile Joint Venture Group Inc., αποτελεί ένα γκρουπ εταιριών το οποίο περιλαμβάνονται συνολικά πέντε εταιρίες. Με την αρωγή του κράτους, και συγκεκριμένα του Tayip Erdogan, το εργοστάσιο θα βρίσκεται στην Bursa και η επένδυση θα αγγίξει τα 3,7 δις δολάρια μέσα στην επόμενη 15ετία. Σήμερα, στο Kocaeli πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των δύο πρώτων τουρκικών μοντέλων, με τον CEO της TOGG Gurcan Karakas να ανακοινώνει ότι θα διατίθενται με δύο κινητήρες. Η αυτονομία τόσο της SUV, όσο και της σεντάν έκδοσης, θα είναι μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Σημειώστε, ότι τη σχεδίαση του αμαξώματος ανέλαβε ο ιταλικός οίκος Pininfarina!

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayip Erdogan, ο οποίος και δήλωσε: «Σήμερα ζούμε μία ιστορική στιγμή, αφού γινόμαστε μάρτυρες της πραγματοποίησης ενός ονείρου 60 ετών για την Τουρκία. Δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε με τη δική μας τεχνογνωσία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος εξυμνώντας την προσφορά των περισσοτέρων από 100 μηχανολόγων που εργάστηκαν στο project.

Συνηθισμένος στην επιθετική του πολιτική και τον αντίστοιχο τόνο, δεν παρέλειψε να θυμίσει την ιστορία του Devrim. Της πρώτης προσπάθειας των Τούρκων για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. «Κάποτε κατάφεραν να αποτρέψουν την δημιουργία του Devrim. Σήμερα, δεν θα καταφέρουν να κάνουν το ίδιο με αυτό το αυτοκίνητο. Η Τουρκία δεν είναι απλά μία αγορά νέας τεχνολογίας, αφού πλέον έχει καταφέρει να δημιουργεί, να εξελίσσει και να προμηθεύει την τεχνολογία της σε όλο τον κόσμο.»

Ο Τούρκος πρόεδρος στο τέλος ανέφερε ότι το εργοστάσια θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Μάλιστα, ήταν από τους πρώτους που παρήγγειλαν το αυτοκίνητο, ενώ αργότερα βρέθηκε και στο εσωτερικό ενός εκ αυτών. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα δύο αυτοκίνητα είχαν λευκό και κόκκινο χρώμα, στα πρότυπα της τουρκικής σημαίας…

Η προσπάθεια των Τούρκων με την ΤΟGG ξεκίνησε το 2017 και στόχος τους είναι να ξεκινήσει η παραγωγή το 2021 και το αυτοκίνητο να παρουσιαστεί στο πρώτο μισό του 2022. Μέχρι το 2030 σχεδιάζουν να διαθέτουν γκάμα πέντε μοντέλων. Ο συνολικός αριθμός που θέλουν να παράγουν αγγίζει τα 175.000 αυτοκίνητα το χρόνο, ενώ το κέρδος για την τουρκική οικονομία μέσα στα επόμενα 15 χρόνια υπολογίζεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, η TOGG θα απολαμβάνει μία σημαντική σειρά από διευκολύνσεις, όπως μειωμένους φόρους και εγγυημένη αγορά 30.000 αυτοκινήτων από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2035. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι με 316.427 πωλήσεις αυτοκινήτων τους 11 πρώτους μήνες του 2019, η τουρκική αγορά παρουσίασε μείωση πωλήσεων της τάξεως του 26% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...