Το επόμενο Nissan Qashqai θα είναι υβριδικό με σύστημα e-Power

Στόχος της Nissan είναι να έχει πουλήσει 1.000.000 μερικώς ή πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2023

  • -
  • -

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020, ενώ θα λανσαριστεί στην αγορά το 2021. Μάλιστα, το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με το σύστημα hybrid “e-POWER”, που βρίσκουμε και στο νέο μικρό SUV της εταιρίας, το Kicks.

Πιο αναλυτικά, η τεχνολογία e-POWER διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-POWER προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση,  με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Στις υβριδικές εκδόσεις είναι πιθανό να προστεθούν και plug-in επιλογές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που είναι διαθέσιμη από την συνεργασία της Nissan με την Mitsubishi και την Renault. Ακόμα μία μεγάλη αλλαγή, σε σχέση με την σημερινή γενιά είναι η πιθανή ολική διακοπή πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, με τα υβριδικά να παίρνουν την θέση τους.

Επίσης, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Ashwani Gupta, το νέο Ariya είναι μόνο η αρχή από μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που σκοπεύει να παρουσιάσει η Nissan, ενώ φήμες θέλουν την τεχνολογία e-POWER να έρχεται και στο Juke.

Με το Leaf η Nissan έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτροκίνηση και φαίνεται πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλές εξηλεκτρισμένες εκπλήξεις από αυτήν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...