Renault-Nissan-Mitsubishi επιταχύνουν την ηλεκτρική κινητικότητα

Η Συμμαχία, μέσω της Alliance Ventures, επενδύει στη “The Mobility House”

  • -
  • -

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης για κατασκευή οχημάτων με μηδενικές εκπομπές και διαμόρφωση του μέλλοντος της ηλεκτρικής κινητικότητας, προχωρά η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Αυτό επιτυχάνεται μέσω της Alliance Ventures, του στρατηγικού βραχίονα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capitald Fund) της Συμμαχίας, ο οποίος ανακοίνωσε μια νέα επένδυση στην The Mobility House. Πρόκειται για μια τεχνολογική εταιρεία, με βάσεις σε Γερμανία Ελβετία και Silicon Valley της Καλιφόρνια, που παρέχει μια πλατφόρμα για την ενσωμάτωση μπαταριών οχημάτων σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας έξυπνες λύσεις φόρτισης, ενέργειας και αποθήκευσης

"Η Alliance Ventures στοχεύει στην παροχή ενός σωστού οικοσυστήματος ανοιχτής καινοτομίας για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες - μέλη της Συμμαχίας, θα είναι έτοιμες να προσφέρουν την κινητικότητα του μέλλοντος", δήλωσε ο François Dossa, Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της Alliance Ventures και του Open Innovation.

Η Συμμαχία και το The Mobility House μοιράζονται εδώ και καιρό κοινό χαρτοφυλάκιο, με το Nissan Leaf, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε σε ένα έργο V2G, να αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας τους.

 Σε συνεργασία με το Groupe Renault, το The Mobility House θα διαθέσει στην αγορά τα μεγαλύτερα συστήματα σταθερής αποθήκευσης ενέργειας που κατασκευάζονται με ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων στην Ευρώπη και θα συνεισφέρει μέσω της έξυπνης ενεργειακής πλατφόρμας για να καταστήσει το πορτογαλικό νησί Porto Santo, κοντά στη Μαδέρα, το πρώτο “έξυπνο νησί” στον  κόσμο.

Η επένδυση στo The Mobility House, έρχεται να προστεθεί σε άλλες  έντεκα επενδύσεις της Alliance Ventures, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα, όλες με έμφαση στο μέλλον της κινητικότητας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...