Επιτρέπεται η εισαγωγή αυτοκινήτων άνω των 30 ετών μόνο ως ιστορικά

Οι εξαιρέσεις στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που περιλαμβάνονται στο νόμο για την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι πλέον νόμος, καθώς ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου στην Βουλή. Πλέον αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες θα τεθεί σε εφαρμογή η διαδικτυακή πλατφόρμα της δράσης «Κινούμαι ηλεκτρικά» για την εξασφάλισης της κρατικής επιδότησης.

Υπάρχουν όμως ορισμένες αλλαγές σε άρθρα του νόμου, όπως αυτή που αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Υπενθυμίζεται ότι τα παλαιά οχήματα τεχνολογίας Euro 1,2 και 3 δεν επιτρέπεται να εισαχθούν στη χώρα μας.


Στο άρθρο 5 προστέθηκε παράγραφος η οποία εξαιρεί από την απαγόρευση εισαγωγής επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, τα οποία προορίζονται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά ως αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Όσοι δηλαδή θέλουν να φέρουν ένα αυτοκίνητο με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1990 και προγενέστερα, μπορούν να το εισάγουν αρκεί να του βγάλουν ιστορικές πινακίδες.


Τι ισχύει για όσους έχουν ήδη εισάγει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τεχνολογίας έως Euro 5a:


Δεν καταλαμβάνονται από την υποχρέωση καταβολής του περιβαλλοντικού τέλους των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 5 τα επιβατικά αυτοκίνητα, για τα οποία έχουν υποβληθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος δήλωση άφιξης οχήματος (ΔΑΟ) ή δηλωτικά εισαγωγής.

Όσοι δηλαδή πρόλαβαν και έκαναν δήλωση άφιξης πριν τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν θα πληρώσουν το περιβαλλοντικό τέλος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...