Εξοργισμένοι οι Γερμανοί με την Tesla

Γερμανικό δικαστήριο επέβαλε μια σημαντική απαγόρευση στην εταιρεία του Elon Musk

  • -
  • -

«Άτοπο» έκρινε το δικαστήριο του Μονάχου τον ισχυρισμό της Tesla πως τα οχήματά της είναι έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση και ως εκ τούτου απαγόρευσε στην εταιρεία να τον χρησιμοποιεί στις διαφημιστικές εκστρατείες της στη Γερμανία.

Η εν λόγω απόφαση απορρέει από το σκεπτικό πως οι ισχυρισμοί της εταιρείας του Elon Musk ενδέχεται να λειτουργήσουν παραπλανητικά για τους καταναλωτές, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση πως μπορούν να κινηθούν χωρίς την παρουσία του οδηγού.

Επιπροσθέτως, οι ομολογουμένως πρωτοποριακές τεχνολογίες της φίρμας δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν στους δρόμους της χώρας, με τον γερμανικό ΚΟΚ να μην έχει υποβληθεί στις κατάλληλες τροποποιήσεις που θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Η εν λόγω απόφαση "έρχεται" στον απόηχο των δηλώσεων του Elon Musk, πως η φίρμα είναι κοντά στο τελικό στάδιο της αυτόνομης οδήγησης: "Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας τη βασική λειτουργία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 μέσα στο έτος", είχε δηλώσει ο ισχυρός άνδρας της Tesla χαρακτηριστικά.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ Η TESLA

Επιφυλακτική στάση για τον αυτόματο πιλότο της Tesla κρατούν και στις ΗΠΑ, με το αρμόδιο συμβούλιο στις μεταφορές να υπογραμμίζει πως η εταιρεία δεν έχει εξοπλίσει τον μηχανισμό με δικλείδες ασφαλείας.

Στον αντίποδα, η Tesla φαίνεται πως έμεινε… έκπληκτη με την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου αναφέροντας πως καθιστά σαφές στους πελάτες της πως ο μηχανισμός υποβοήθησης του οδηγού δεν αποτελεί σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Σημειώνεται πως η εταιρεία μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της ανωτέρω δικαστικής απόφασης, δικαίωμα που αναμένεται να αξιοποιήσει σύντομα.

Πηγή: dEasy.gr

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...