Το Volkswagen Beetle επιστρέφει αλλά... ηλεκτρικό;

Μία πρωτοβουλία της γερμανικής μάρκας άναψε… φωτιές

  • -
  • -

Σαν κεραυνός εν αιθρία είχε πέσει το προηγούμενο καλοκαίρι η είδηση περί τέλους παραγωγής του εμβληματικού αυτοκινήτου της Volkswagen που φέρει την ονομασία Beetle, στεναχωρώντας χιλιάδες οπαδούς του.

Το τελευταίο αντίτυπο πέρασε τις πύλες του εργοστασίου στο Μεξικό τον Ιούλιο του 2019, με πολλούς, ωστόσο, ν’ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου κεφαλαίου στην πλούσια ιστορία του, κάνοντας λόγο για έναν ηλεκτρικό Σκαραβαίο ο οποίος θα συνιστά μέλος της οικογένειας I.D.

Οι εν λόγω προβλέψεις, ναι μεν στην αρχή προέβαλαν αβάσιμες, μια πρωτοβουλία όμως της γερμανικής φίρμας άναψε πάλι… φωτιές.

Ειδικότερα, πριν λίγες μέρες, η VW κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος “e-Beetle” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Intellectual Property Office – EUIPO).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLKSWAGEN T-ROC R

Αποτελεί, λοιπόν, η συγκεκριμένη κίνηση, ατράνταχτη απόδειξη πως το Volkswagen Beetle επιστρέφει και, μάλιστα, σε ηλεκτρική μορφή; Η αλήθεια είναι πως προσώρας είναι αδύνατο ν’ απαντήσουμε με σιγουριά. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως είναι πάγια τακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών να κατοχυρώνουν κάποια ονόματα, χωρίς να συνεπάγεται πως θα τα χρησιμοποιήσουν.

Από την άλλη, ένα e-Beetle θα ήταν… ταμάμ για την οικογένεια I.D., πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει η πλατφόρμα MEB η οποία μετριάζει το κόστος παραγωγής.

Σημειώνεται, τέλος, πως πέρα από την εν λόγω ονομασία του Σκαραβαίου, η μάρκα από το Βολφσμπουργκ προχωρά στην κατοχύρωση τριών επιπλέων τίτλων και συγκεκριμένα των e-Golf Classic, e-Karmann και e-Kubel.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...