Αυτές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα υψηλότερα χρέη

Η πρώτη στη λίστα έχει χρέος μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Νότιας Αφρικής

  • -
  • -

Η Volkswagen αναδείχτηκε μεν η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις μάρκα πανευρωπαϊκά, προβάλλει δε ως η εταιρεία με τα περισσότερα χρέη παγκοσμίως. Το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς της Volkswagen ήλθε στο προσκήνιο κατόπιν της πρώτης έρευνας της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων Janus Henderson, όπου προκύπτει χρέος ύψους 192 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλύτερο ακόμη και από το αντίστοιχο κρατών όπως της Ουγγαρίας (101.9 δισ.) ή της Νότιας Αφρικής (180 δισ.). «Πληγή» για τη VW συνιστούν οι ζημιές από το leasing, όπως και οι επενδύσεις με φόντο την ηλεκτροκίνηση και εν γένει τις νέες τεχνολογίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

Η γερμανική φίρμα, ωστόσο, δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στη λίστα των εταιριών με το υψηλότερο χρέος παγκοσμίως, καθώς στο «TOP 10» με τις πιο υπερχρεωμένες εταιρείες παγκοσμίως φιγουράρουν πέντε αυτοκινητοκατασκευαστές.

Αναλυτικότερα, στην τρίτη θέση βρίσκεται η επίσης γερμανική Daimler με 151 δισ. δολάρια χρέη, ενώ σε απόσταση… αναπνοής εμφανίζονται οι Toyota και Ford με 138 και 122 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Την πεντάδα συμπληρώνει η BMW με χρέη 114 δισ.

Σημειώνεται πως το χρέος των εταιρειών παγκοσμίως μεταπήδησε στα 8,3 τρισεκατομμύρια δολάρια (+12%), απότοκο, ομολογουμένως, της πανδημίας του κορονοϊού.  Από την άλλη, η συγκεκριμένη δείχνει την ικανότητα δανεισμού που έχουν αυτές οι 5 εταιρίες, λόγω του μεγέθους τους και της δυναμικής τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...