Hans Zimmer: Ο κορυφαίος συνθέτης ταινιών δίνει ήχο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα [Video]

Αφού τα ηλεκτρικά πρέπει να παράγουν κάποιο θόρυβο βάσει νόμου, τότε γιατί να μην αναλάβει ο καλύτερος να φτιάξει αυτό τον ήχο;

  • -
  • -

Ένα από τα καλά των ηλεκτρικών οχημάτων που όλο και πληθαίνουν είναι πως είναι τελείως αθόρυβα. Ειδικά σε ταχύτητες πόλης. Αυτό μεταφράζεται σε ήσυχους δρόμους, χωρίς μαρσαρίσματα βαβούρα και ένταση... Σωστά; Δυστυχώς όχι! Κι αυτό γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες από τον νόμο πλέον να φτιάχνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ακούγονται “παρόμοια” με τα οχήματα που βρίσκονται ήδη στους δρόμους με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτή η απαίτηση υπάρχει διότι ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες δεν υπάρχει ούτε θόρυβος από την τριβή των ελαστικών στην άσφαλτο, ούτε κάποιος αεροδυναμικός θόρυβος. Αυτό σημαίνει ότι σε συνθήκες πόλης, τα ηλεκτρικά από την στιγμή που δεν παράγουν κάποιον ήχο, δεν μπορούν να προειδοποιήσουν ένα πεζό, ένα ποδηλάτη ή ένα άλλο οδηγό για την παρουσία τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχήματος.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα έχουν 35 % περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ένα ατύχημα σε χαμηλές ταχύτητες χτυπώντας ένα πεζό και 57 % περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσουν ένα ποδηλάτη, σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που κινείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Έτσι λοιπόν η BMW έκανε κίνηση ματ και προσέλαβε έναν κορυφαίο στον τομέα του ήχου, για να δουλέψει στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της i4. Και για να σας προλάβουμε, βγάλτε από το μυαλό σας επικές διαδρομές με ήχους στο backround από Gladiator, Pearl Harbor και Rush. Η λέξη κλειδί είναι “ζεν”! Όπως αναφέρει και διάσημος συνθέτης στόχος του είναι να σχεδιάσει ήχους που είναι αισθητικά ευχάριστοι και ήρεμοι. Ο ήχος του μέλλοντος! Ακούστε και μόνοι σας τι σχεδιάζουν για το νέο μοντέλο στο παρακάτω βίντεο.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...