3 αυτοκίνητα-σταρ του Holywood βγαίνουν σε δημοπρασία

Δείτε ποια είναι τα διάσημα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν από τις αρχές των ΗΠΑ

  • -
  • -

3 replicas από ιστορικά αυτοκίνητα του κινηματογράφου θα βγουν σε δημοπρασία, αφού κατασχέθηκαν μέσω μίας υπόθεσης ιατρικής απάτης. Σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ ένας ιδιοκτήτης κέντρων αποκατάστασης στο Οχάϊο, χρέωσε την κυβέρνηση 48 εκατομμύρια δολάρια (42 εκατομμύρια ευρώ) για υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στα προαναφερθέντα κέντρα.

Όπως αποκαλύφθηκε όμως, πολλές από αυτές τις υπηρεσίες είτε δεν έγιναν, είτε δεν ήταν αναγκαίες ή υπήρχε κάποιο άλλο πρόβλημα με την “νομιμότητα” τους. Έτσι ο ιδιοκτήτης, μετά από έρευνα που διεξήχθη, παραδέχθηκε πολλές από τις κατηγορίες που υπήρχαν εις βάρος του με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 24.500.000 δολαρίων (21.500.000 ευρώ). Για να μαζευτεί πιο εύκολα το ποσό οι αρχές διέταξαν την κατάσχεση πολλών αντικειμένων του ιδιοκτήτη των κέντρων αποκατάστασης, μέσα στα οποία περιλαμβάνονταν και τα 3 movie-cars.
US-Marshalls-Replica-Auction-2

Ο λόγος γίνεται για ένα “διακριτικό” Batmobile, έμπνευση για το οποίο αποτέλεσε το όχημα που εμφανίστηκε στην ταινία Batman του 1989. Όντας replica βέβαια, από κάτω κρύβεται ένα Chevrolet Caprice Classic του 1995, που εξοπλίζεται με ένα V8 κινητήρα 5,7 λίτρων.
US-Marshalls-Replica-Auction-3

Στην συνέχεια έχουμε τον “πρωταγωνιστή” από το Ghostbusters. Μια Cadillac του 1959 που μετά από μετατροπές έχει γίνει ίδια με το αυτοκίνητο της ταινίας.
US-Marshalls-Replica-Auction-4

Τέλος βλέπουμε ένα DeLorean του 1981 βγαλμένο από την τριλογία Back to the Future. Από όλες τις προφανείς αλλαγες που έχουν γίνει για να μοιάζει με το αυτοκίνητο της ταινίας, δεν θα κρύψουμε πως η αγαπημένη μας είναι μία προειδοποίηση που έχει τοποθετηθεί στο κοντέρ και γράφει “88 mph serious shit”... Ο νοών νοείτω...

Η δημοπρασία στην οποία θα διατεθούν τα εν λόγω οχήματα θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου και θα υπάρχει και livestream μετάδοση αν θέλετε να πάρετε μέρος και να αποκτήσετε ένα από τα αυτοκίνητα-σταθμούς στην ιστορία του Holywood.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...