Stellantis: Έτσι θα ονομάζεται ο 4ος μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο

Οι συνολικές πωλήσεις θα πλησιάζουν τα 9 εκατ. οχήματα ετησίως

  • -
  • -

Το Δεκέμβριο του 2019 το Group PSA και η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα τη συγχώνευσή τους, σε έναν όμιλο που με ετήσιες συνολικές πωλήσεις 8,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων θα γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Τώρα έγινε γνωστό ότι το όνομα του ομίλου θα είναι Stellantis. Προέρχεται από το λατινικό ρήμα «stello» και σημαίνει «φωτίζεται από τα αστέρια». Το όνομα Stellantis θα χρησιμοποιείται σε επίπεδο ομίλου, με κάθε εταιρεία να διατηρεί το δικό της όνομα και λογότυπο για τα προϊόντα της.

Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Με απλούς υπολογισμούς και σύμφωνα με τα νούμερα του 2018, ο νέος κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει έσοδα της τάξεως των 170 δις ευρώ και λειτουργικά κέρδη που θα ξεπερνούν τα 11 δις.


Το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 11 μέλη, με πέντε να προέρχονται από κάθε πλευρά και τον John Elkann από πλευράς FCA να αναλαμβάνει χρέη προέδρου. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι για πέντε χρόνια ο τωρινός CEO της PSA Carlos Tavares, θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ θα είναι Διευθύνων σύμβουλος.

Από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με το νέο σχηματισμό τα 2/3 από τα περισσότερα μοντέλα των mainstream μοντέλων του Group θα βασίζονται σε δύο συγκεκριμένες πλατφόρμες, υπολογίζοντας ότι περίπου 3 εκατομμύρια μοντέλα θα παράγονται σε κάθε μία από αυτές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...