SAFE STRIP: Δοκιμές στην Αττική Οδό για σύστημα διασύνδεσης αυτοκινήτου με το δρόμο

Οι τελικές πιλοτικές δοκιμές αφορούν την μετάδοση στα οχήματα, σε πραγματικό χρόνο, πληροφοριών που αφορούν την κατάσταση του δρόμου και τις γενικότερες συνθήκες

  • -
  • -

Το Ευρωπαϊκό Έργο SAFE STRIP (SAFE and green Sensor Technologies for self-explaining and forgiving) διάρκειας 40 μηνών, από τον Μάιο του 2017, ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι. Μάλιστα θα διεξαχθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική Οδό οι τελικές πιλοτικές δοκιμές του συστήματος που μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες στα οχήματα – σε πραγματικό χρόνο – που αφορούν την κατάσταση του δρόμου, τις καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Υπεύθυνος Τεχνικής Διαχείρισης και Καινοτομίας του SAFE STRIP είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα μεταδοθούν σε απευθείας μετάδοση οι τελικές πιλοτικές δοκιμές του συστήματος  που θα λάβουν χώρα στην Αττική Οδό!

Όσοι θέλουν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις δοκιμές, μπορούν να το κάνουν με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Το έργο SAFE STRIP έχει σκοπό τη συνεισφορά στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών μέσω μίας επαναστατικής ιδέας: τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο στατικών και δυναμικών πληροφοριών που αφορούν το δρόμο, τις περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές συνθήκες στα κινούμενα οχήματα.

Πρόκειται για μία χαμηλού κόστους διάταξης μίκρο/ νάνο αισθητήρων ενσωματωμένη επί της υποδομής άνευ παρεμβατικών, χρονοβόρων και δαπανηρών διαδικασιών. Η λύση που θα παρέχει το SAFE STRIP αφορά οχήματα που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα (συνεργατικά ή μη) συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αυτόνομα οχήματα καθώς και μη εξοπλισμένα, καθιστώντας έτσι την υποδομή ‘’αυτοεπεξηγούμενη’’ παρέχοντας προσωποποιημένη πληροφόρηση με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και προτιμήσεις του οδηγού.



Οι πληροφορίες μεταδίδονται μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών παροχής εξατομικευμένων πληροφοριών οι οποίες αφορούν εξελιγμένες συνεργατικές λειτουργίες ασφαλείας, την παρακολούθηση της φθοράς του οδοστρώματος,  την εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης ‘’Εικονικών Διοδίων’’, την υποστήριξη επί σιδηροδρομικών διαβάσεων ή συγχώνευσης λωρίδας και διασταυρώσεων (e2call), την υποστήριξη της αυτόνομης οδήγησης μέσω οδηγών κατεύθυνσης και, τέλος, την κράτηση και χρέωση θέσης στάθμευσης.

Η αξιολόγηση της ολοκληρωμένης αυτής τεχνολογικής λύσης πραγματοποιείται σε 3 ελεγχόμενα περιβάλλοντα στο Βαγιαδολίδ (στην Ισπανία), στο Μιλάνο και το Τορίνο (στην Ιταλία), καθώς και σε πραγματικές συνθήκες με οδηγούς/αναβάτες, σε δύο αυτοκινητόδρομους (τον Α22 στην Ιταλία και την Αττική Οδό στην Ελλάδα), σε τέσσερις κύκλους πειραματικών δοκιμών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...