CityHawk: Ιπτάμενο ηλεκτρικό… ταξί

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα της κίνησης και που σέβεται το περιβάλλον

  • -
  • -

Είναι το επόμενο σπουδαίο πράγμα που περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό και μάλλον πλησιάζει η ώρα που θα το δούμε στον ουρανό των πόλεων. Αυτό πιστεύει και η Urban Aeronautics και επένδυσε στο ηλεκτρικό CityHawk.

Η εταιρεία έκανε συμφωνία με την HyPoint προκειμένου να εφοδιάζει με υδρογόνο το ιπτάμενο αυτοκίνητό της. Το ηλεκτρικό CityHawk θα έχει δύο δεξαμενές υδρογόνου και θα αποδίδει 700 kW (952 ίππους).

Επίσης, το ιπτάμενο όχημα θα έχει εξαιρετική απόδοση, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Όπως άλλα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο, θα απαιτεί λίγα λεπτά για τον ανεφοδιασμό του, αντί για ώρες που θα χρειάζονταν για τη φόρτιση των μπαταριών του.

Το ιπτάμενο όχημα θα αναπτύσσει ταχύτητα που θα αγγίζει τα 200 km/h και θα έχει αυτονομία περίπου 160 χιλιομέτρων. Μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακή η τιμή αυτονομίας του, αλλά το CityHawk προορίζεται για ταξί εντός της πόλης ή για όχημα διάσωσης.

Αν και θετική στα πλάνα της η εταιρεία, είναι δύσκολο να πετάξουμε με το συγκεκριμένο όχημα πριν το τέλος της δεκαετίας, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...